Actualitat

Martín Blanco: “El ‘Consell per la República’ i el ‘Ministeri Lliure d’Exteriors’ creats per Puigdemont no tenen legitimitat”

by cscatalunya — 24 març 2022 @ 12:08
Comparte

El portaveu de Cs reclama una comissió d’investigació sobre les relacions de l'entorn de Puigdemont amb el Kremlin

Parlament de Catalunya, dijous 24 de març de 2022. “El ‘Consell per la República’ i el ‘Ministeri Lliure d’Exteriors’ creats per Puigdemont per a major glòria del separatisme són institucions paral·leles que no tenen legitimitat i que el Parlament hauria de declarar il·legals”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, en la seva defensa de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre la vocació europeista dels catalans. Martín Blanco ha demanat que es reconegui que “la Unió Europea és una part consubstancial i irrenunciable de l’àmbit natural de projecció de Catalunya i del conjunt d’Espanya”.

El portaveu de Cs ha reclamat també una comissió d’investigació sobre les relacions de l’entorn de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb el Kremlin. També ha demanat una condemna unànime de l’agressió russa a Ucraïna i ha criticat la proclamació unilateral d’independència de Donetsk, Luhansk i de Crimea, recordant que el dret internacional prohibeix les declaracions unilaterals d’independència. Martín Blanco ha lamentat que “dirigents separatistes hagin intentat establir paral·lelismes entre Espanya i Rússia i la situació de Catalunya amb la d’Ucraïna”. “Aquesta actitud avergonyeix a la majoria dels catalans” ha assegurat el diputat taronja.

Volver a ACTUALIDAD