Actualitat

Ciutadans denuncia a Gonzàlez-Cambray per prevaricació després d’incomplir la sentència que dicta un 25% de castellà a les aules catalanes

by cscatalunya — 28 març 2022 @ 12:21
Comparte

El president de Cs a Catalunya critica al PSC per l'acord per la llengua que “pretén santificar aquestes conductes delictives”

Barcelona, dilluns 28 de març de 2022. El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, acompanyat del portaveu taronja, Nacho Martín Blanco, i de la diputada, Anna Grau, ha denunciat davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i a quatre responsables del seu Departament per prevaricació després d’incomplir la sentència que dicta un mínim de 25% d’hores lectives en castellà a les aules catalanes. Carrizosa ha explicat que podria també incórrer en un delicte de desobediència i ha criticat l’actitud “intolerable” de Gonzàlez-Cambray perquè “es posiciona al marge de les lleis i violenta els drets dels ciutadans conscientment” encara que l’últim “responsable polític” ha dit que és el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El president de Cs a Catalunya també ha criticat al PSC per l’acord per la llengua que “pretén santificar aquestes conductes delictives” i impossibilita “que s’exerceixi el dret en els col·legis dels nens d’estudiar també en castellà”. “És una enganyifa” ha dit que “pretén salvar la cara al separatisme que no vol complir la sentència”. Carrizosa ha demanat al Govern d’Aragonès i al govern d’Espanya de PSOE i Podem “que tornin a les vies de la normalitat democràtica”. “No pot ser que Catalunya sigui un territori de la Unió Europea on les sentències són paper mullat” ha lamentat.

Finalment, el líder de Cs ha exigit al conseller d’Educació “que marxi” perquè “té vagues convocades, no compleix les lleis i trasllada als responsables dels col·legis i instituts catalans la responsabilitat dels seus propis incompliments” el que, pel líder taronja, “és una covardia a més de ser una il·legalitat”.

 

Volver a ACTUALIDAD