Actualitat

Martín Blanco: “El manifest que intenta consolidar l’exclusió injustificable del castellà a les aules és un autèntic disbarat”

by cscatalunya — 29 març 2022 @ 11:19
Comparte

El portaveu de Cs critica que l’acord per la llengua entre ERC, Junts, PSC i Comuns “blanqueja els partits separatistes en la seva ofensiva contra la llengua majoritària dels catalans”

Parlament de Catalunya, dimarts 29 de març de 2022. “El manifest que intenta consolidar l’exclusió injustificable del castellà a les aules és un autèntic disbarat”. Així s’ha referit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, al nou manifest anomenat ‘Defensem l’escola en català’, firmat per expresidents de la Generalitat com Quim Torra i per exmembres del Govern. Martín Blanco ha assegurat que el manifest presenta una situació de la llengua que no es correspon amb la realitat” dient que “està perseguida, en retrocés i que no té futur”. El diputat taronja ha manifestat que mentre la societat catalana assumeix amb normalitat les seves dues llengües, “el nacionalisme s’entesta a presentar la realitat com una lluita ferotge entre catalanoparlants i castellanoparlants”.

El portaveu de Cs també ha criticat que l’acord per la llengua entre ERC, Junts, PSC i Comuns “blanqueja els partits separatistes en la seva ofensiva contra la llengua majoritària dels catalans que és el castellà”. “El nacionalisme presenta aquest 25% com un atac a la llengua i  a la cultura catalanes” ha dit i ha denunciat la “condescendència i complicitat del PSC” així com “la inacció i la legitimació per part del govern d’Espanya d’aquestes polítiques lingüístiques excloents”.

Volver a ACTUALIDAD