Actualitat

Cs registra la petició de creació d’una comissió d’investigació sobre la purga en el cos dels Mossos d’Esquadra

by cscatalunya — 1 abril 2022 @ 11:57
Comparte

El portaveu taronja Martín Blanco defensa “el respecte a la independència de les nostres policies” perquè “és un element fonamental de la qualitat de la nostra democràcia”

Parlament de Catalunya, divendres 1 d’abril de 2022. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs), juntament amb Vox i el grup Mixt, ha registrat una petició de creació d’una “comissió d’investigació en relació amb la purga de membres del cos dels Mossos d’Esquadra que investigaven casos de corrupció separatista” com el presumpte fraccionament de contractes públics per part de l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, quan va dirigir la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), així com el cas de l’exconseller d’Interior, Miquel Buch, imputat per facilitar suposadament un escorta amb diners públics a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, fugit a Brussel·les.

El text registrat assegura que tot apunta al fet que els “canvis i relleus que van afectar fins a 31 membres” de la cúpula de la policia catalana tenen una “clara intenció política de controlar el cos de policia de la Generalitat, creant “una policia ‘a mida’ del Govern”. El pla de treball preveu determinar “el conflicte d’interessos, influències indegudes i abús de poder” dels membres del Govern. Per això, els grups demanaran la “compareixença d’experts i especialistes en la lluita contra la corrupció” i exigiran “responsabilitats polítiques i en el seu cas administratives i/o penals”.

El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha defensat “el respecte a la independència de les nostres policies” perquè “és un element fonamental de la qualitat de la nostra democràcia” i ha recordat que “Ciutadans ha demanat, des del primer dia, que es depurin responsabilitats polítiques per aquesta intolerable ingerència en la prefectura dels Mossos”. El diputat taronja ha denunciat que “els partits separatistes porten anys sotmetent al Cos de Mossos d’Esquadra a ingerències polítiques inacceptables, que perjudiquen enormement el prestigi del cos” i ha posat com a exemple “la lluita pel poder entre els dos partits del Govern que ha resultat en una purga en els Mossos que ha tornat a posar a la Policia autonòmica en el disparador”. Martín Blanco considera necessària una comissió parlamentària d’investigació “que posi llum sobre la purga escomesa pel Govern en el Cos”. “És un imperatiu democràtic protegir els nostres cossos i forces de seguretat de les ingerències polítiques” ha sentenciat el diputat liberal.

Volver a ACTUALIDAD