Actualitat

Martín Blanco a Gonzàlez-Cambray: “L’escola catalana ha de representar l’essència de la societat catalana que és bilingüe”

by cscatalunya — 4 abril 2022 @ 13:00
Comparte

El portaveu de Cs pregunta sobre les instal·lacions de l’Institut de Premià de Mar i sobre el cost de l’Institut Escola Montagut de Santa Susanna

Parlament de Catalunya, dilluns 4 d’abril de 2022. “L’escola catalana ha de representar l’essència de la societat catalana que és bilingüe”. Així li ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, després de la seva compareixença en comissió per explicar els canvis del curs escolar 2022-2023. Martín Blanco ha assegurat que és “imprescindible” que els alumnes tinguin “una vivència equilibrada de les dues llengües” de Catalunya i ha exigit l’aplicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dicta un mínim del 25% de les hores lectives en castellà perquè “els governs no poden decidir que no compleixen les lleis”.

Martín Blanco ha lamentat el “debat viciat i esbiaixat” sobre el nou calendari escolar i, especialment, que es vulgui aplicar “de forma unilateral”. Per això, ha recomanat la proposta del Consell Escolar de demanar una moratòria d’un any per mitigar les conseqüències d’avançar el calendari escolar. El portaveu taronja també ha recordat que prop de “20.000 alumnes estudien en barracons”, el que situa a “Catalunya com la comunitat autònoma amb més barracons d’Espanya”. El diputat de Cs també li ha retret a Gonzàlez-Cambray que no tingui en compte l’escola concertada quan és “garantia de pluralisme social” per a que “els pares puguin escollir l’educació dels seus fills”.

D’altra banda, el portaveu de Cs li ha preguntat al conseller d’Educació sobre les instal·lacions de l’institut de Premià de Mar i els cicles formatius previstos per posar en marxa, però també li ha retret que la Generalitat hagi endossat el cost de la construcció de l’Institut Escola Montagut de Santa Susanna a l’ajuntament. Martín Blanco ha criticat que, després de l’acord entre la Generalitat i el consistori, el govern català no hagi assumit el finançament del centre educatiu quan “és competència autonòmica i no municipal”.

Volver a ACTUALIDAD