Actualitat

Carrizosa, sobre els JJOO d’Hivern: “Sánchez s’ha atrevit a menysprear a Aragó per no irritar als seus socis d’ERC que el sostenen en el govern

by cscatalunya — 5 abril 2022 @ 11:25
Comparte

El coordinador de Cs a Aragó, Pérez Calvo, assegura que “Sánchez haurà d'aclarir si vol o no que els Jocs de 2030 siguin els Jocs d'Espanya”

Saragossa, dimarts 5 d’abril de 2022. El president de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha subratllat que els Jocs Olímpics són, sobretot, “una oportunitat per a les ciutadanies d’Aragó, Catalunya i tota Espanya”. “Oferir unes condicions d’igualtat és ser lleial amb la ciutadania, per això la postura del govern és inconcebible”, ha indicat el líder català, qui ha recordat que els independentistes “sempre s’han sentit forts per a fer xantatge als governs”. “Per això Sánchez s’ha atrevit a menysprear a Aragó, per no irritar als seus socis d’ERC que el sostenen en el govern”, ha afegit.

Carrizosa ha fet aquestes declaracions davant els mitjans de comunicació després de reunir-se amb el coordinador de Cs a Aragó, Daniel Pérez Calvo, a les Corts d’Aragó. El líder taronja ha assegurat que “Sánchez premia la deslleialtat i castiga el compromís. A la Generalitat li és igual els Jocs perquè ja han deixat passar altres oportunitats com la fàbrica de bateries de Volkswagen o la segona pista de l’Aeroport del Prat per culpa dels seus socis d’ERC i la CUP”. Carrizosa ha anunciat a més que sol·licitarà la compareixença del president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament de Catalunya perquè doni compte de les negociacions amb el govern i el Comitè Olímpic Espanyol (COE), les quals ha qualificat d’“opaques i en les quals Aragó ha estat exclòs”.

Per la seva banda, el coordinador de Cs a Aragó, Daniel Pérez Calvo ha advertit que “davant el boicot dels independentistes, els demòcrates, amb tranquil·litat, però amb contundència, esgotarem totes les vies des de l’àmbit parlamentari per aconseguir la candidatura conjunta” i ha lamentat que s’hagi arribat a aquesta situació “amb la connivència del COE i la descaradura del govern de Sánchez doblegant-se a l’independentisme per a garantir la seva continuïtat a la Moncloa”.

Pérez Calvo considera que Aragó està patint “un boicot i un xantatge” per part dels independentistes i ha afegit que “que l’independentisme no vulgui els JJOO per a Espanya entra dins del guió, l’insult intolerable és que el govern participi en el greuge posant-se de perfil davant els compromisos que ell mateix ha adquirit”, ha comentat. Per això, el portaveu dels liberals aragonesos ha avançat que Cs demanarà explicacions en tots els àmbits institucionals. En el Congrés, Ciutadans ha registrat la petició de compareixença del ministre Iceta i diverses preguntes escrites perquè el Govern aclareixi si aposta per una candidatura conjunta i quins són els criteris que els han portat a canviar d’opinió respecte a la posició d’Aragó en la candidatura.

 

Volver a ACTUALIDAD