Actualitat

Ciutadans (Cs) demana al Govern de la Generalitat que adapti l’IRPF a la inflació per a alleugerir la pressió fiscal a les rendes baixes i mitjanes de Catalunya

by cscatalunya — 12 abril 2022 @ 18:19
Comparte

• El portaveu de Cs en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, demana no rebutjar l'ús de l'energia nuclear.

Barcelona, dimarts 12 d’abril de 2022.- El portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, ha sol·licitat al Govern de la Generalitat de Catalunya que adapti el tram autonòmic de l’IRPF davant la pujada desorbitada de la inflació amb l’objectiu d’alleugerir la pressió fiscal a les rendes baixes i mitjanes de Catalunya. Martín Blanco ha realitzat aquesta consideració al Govern de la Generalitat durant la reunió convocadad pel president de la Generalitat, Pere Aragonés, per a abordar la crisi d’Ucraïna.

El portaveu liberal ha valorat com a “positiva” la celebració d’aquesta trobada per, com ha explicat, “des de la lleialtat institucional i la cooperació ajudar a les famílies que ho estan passant malament”. En aquest sentit el diputat ha explicat que en la trobada, Ciutadans ha sol·licitat al Govern que “valori la deflació del tram autonòmic de l’IRPF davant la inflació desbocada que hi ha en aquests moments”. Martín Blanco ha recordat que l’augment de la inflació “provoca la pèrdua constant de poder adquisitiu, especialment de les rendes baixes i mitjanes”. Malgrat el to dialogant amb el qual s’ha celebrat la trobada, el portaveu de la formació taronja s’ha mostrat pessimista davant la proposta de Cs perquè com ha concretat “el Govern no està implicat en rebaixar el tram autonòmic de l’IRPF”.

A més d’aquesta proposta, Martín Blanco ha concretat que Cs ha sol·licitat al Govern que no menyspreï l’ús de l’energia nuclear ja que com ha asseverat “l’alta dependència energètica ens fa ser més vulnerables” per això ha sol·licitat al Govern que “segueixin les recomanacions de la UE en l’ús de les centrals tèrmiques i nuclears”.

 

Volver a ACTUALIDAD