Actualitat

Grau: “Serem molt exigents i implacables en el grup de treball que estudiarà l’ocorregut a les residències durant la pandèmia”

by cscatalunya — 19 abril 2022 @ 10:51
Comparte

La diputada liberal qüestiona que socialistes i independentistes vetessin obrir una comissió d’investigació i considera que forma part d'un “acord per a tapar les vergonyes del Sr. Illa quan era ministre”

Premià de Mar, dissabte 16 d’abril de 2022.- “Serem molt exigents i implacables en el grup de treball de les residències que es constituirà dimecres al Parlament perquè l’ocorregut a les residències d’ancians durant la pandèmia és una calamitat”. Així s’ha manifestat la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Anna Grau, després d’acudir a la concentració convocada per la plataforma Els Estels Silenciats davant de la residència ca n’Amell, a Premià de Mar, al costat del portaveu dels liberals en el municipi, José María Cano. Els liberals han acudit per a mostrar la seva solidaritat amb els membres de la plataforma i amb totes aquelles persones que han patit el drama de perdre a un ésser estimat a les residències catalanes durant la pandèmia de la Covid sense poder acomiadar-se, visitar-los o donar-los l’últim adéu. “Hem vist autèntics drames a Premià, a Tremp, a Palafrugell, Palamós, brots importants de Covid a Calonge, Falset, Palamós, Cassà i hem de saber per què va ocórrer el que va ocórrer i qui va prendre les decisions, perquè fins i tot vam veure imatges de treballadors havent d’utilitzar bosses d’escombraries com si fossin EPI’s perquè no tenien material”, ha insistit Grau.

La diputada liberal no ha estalviat crítiques al PSC, ERC i Junts per haver-se aliat per a evitar obrir una comissió d’investigació per a abordar aquest assumpte i conformar-se amb la creació d’un grup de treball. “La diferència entre una comissió d’investigació i un grup de treball és molt rellevant perquè en la comissió d’investigació les compareixences són obligades, públiques i les conclusions podrien arribar a la Fiscalia mentre que en un grup de treball no és així i això ho fa molt menys efectiu”, ha explicat Grau. La formació taronja ha insistit des del principi en la necessitat d’obrir una comissió d’investigació parlamentària perquè “hi ha moltes llacunes que han d’aclarir-se per saber si va haver-hi maltractament, negligències o fins i tot casos d’abandonament dels ancians infectats”.

“La primera obligació del Govern és preservar els catalans amb vida”, ha asseverat Grau, qui no té cap dubte que l’“infame canvi” dels socialistes i independentistes per a evitar una comissió d’investigació “forma part d’un acord per a tapar les vergonyes del Sr. Illa quan era ministre”.

Volver a ACTUALIDAD