Actualitat

Carrizosa: “Ciutadans està compromès amb el nou hospital de Tortosa i amb la defensa del Delta de l’Ebre”

by cscatalunya — 20 abril 2022 @ 13:45
Comparte

El portaveu de Cs a Tortosa, Miquel Albacar, repetirà com a candidat a l'alcaldia el 2023

Tortosa, dimecres 20 d’abril de 2022. “Ciutadans està compromès amb el nou hospital de Tortosa i amb la defensa del Delta de l’Ebre”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, davant els mitjans de comunicació durant una visita a Tortosa acompanyat dels diputats de Cs, Anna Grau i Matías Alonso, i el portaveu taronja a l’ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar. Carrizosa ha alertat que el Delta de l’Ebre “necessita una inversió” i ha criticat que la Generalitat i el govern espanyol “es passen la pilota”. Per això, el seu grup parlamentari al costat del municipal i de l’europeu han sol·licitat una reunió amb el comissari de medi ambient europeu perquè “és important que l’administració europea, davant la passivitat de les administracions catalana i estatal, sàpiga el que està passant i prengui cartes en l’assumpte” ha explicat.

Carrizosa també ha defensat el projecte del nou hospital de Tortosa i ha assegurat que el seu partit presentarà esmenes als pròxims pressupostos de la Generalitat perquè incloguin una partida destinada a aquest nou centre hospitalari. Segons el líder taronja, l’hospital Verge de la Cinta és “una construcció antiga” pel que “la seva reforma no és viable” perquè suposa un “pressupost faraònic quan el lloc on està emplaçat té limitacions urbanístiques i orogràfiques”. A més, el president de Cs al Parlament ha manifestat que la seva formació votarà en contra de la iniciativa parlamentària dels Comuns i de la CUP que pretén abolir els correbous. “Ens sembla absolutament reprovable i un atemptat a la llibertat” ha assegurat i ha afegit que “són un bé per al turisme i per a les tradicions”. Carrizosa també s’ha mostrat favorable a mantenir el monument a la batalla de l’Ebre amb una correcta reinterpretació. “Fa molts anys que els símbols franquistes van ser retirats i el que mereixen els tortosins és que es respecti una consulta popular que es va guanyar amb el 70% dels vots”.

D’altra banda, el líder de Cs a Catalunya ha anunciat que el portaveu del partit a Tortosa, Miquel Albacar, repetirà com a candidat a l’alcaldia el 2023. Carrizosa ha destacat la seva gran feina com a “coneixedor dels problemes del Delta de l’Ebre” i “el seu compromís amb les Terres de l’Ebre”. “El comitè autonòmic ja té clar que Tortosa pot tenir un bon alcalde, una persona competent i compromesa per encapçalar la candidatura de les municipals del 2023” ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD