Actualitat

Carrizosa, al director del CEO: “Li demanem que no comuniqui les seves ambicions polítiques a una eina de control, de manipulació i de propaganda social com és el CEO”

by cscatalunya — 21 abril 2022 @ 10:59
Comparte

El president de Cs a Catalunya critica la manipulació de les preguntes de les enquestes i la selecció esbiaixada de les mostres

Parlament de Catalunya, dijous 21 d’abril de 2022. “Li demanem que no comuniqui les seves ambicions polítiques a una eina de control, de manipulació i de propaganda social com és el CEO”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Muñoz, després de la seva compareixença a la comissió de Afers Institucionals. Carrizosa ha recordat el “marcat perfil independentista” de Muñoz, designat per ERC i “membre d’Òmnium Cultural” que ha expressat els seus prejudicis sobre Cs, i li ha exigit “que sigui professional i que oblidi la seva ideologia quan treballi fent enquestes”“Per a nosaltres és un soldat del ‘procés’ que ha arribat a la conclusió sostinguda pel seu partit que cal eixamplar la base independentista” ha afegit el líder liberal.

El president de Cs a Catalunya ha criticat la manipulació de les preguntes de les enquestes i ha posat l’exemple de “si es considera just l’exili, quan no hi ha exiliats sinó pròfugs de la justícia”. Per a Carrizosa, la selecció de les mostres és esbiaixada a nivell de territori i d’idioma parlat “per a crear l’imaginari independentista de grans majories amb un 80% a favor del referèndum”. El líder taronja ha instat al director del CEO a preguntar sobre “si els catalans són favorables a un sistema trilingüe de qualitat en l’ensenyament” o a “una assignatura més en castellà”. Finalment, Carrizosa s’ha preguntat si “amb el CEO podem tenir una eina per a conèixer la nostra societat i millorar la seva qualitat democràtica, o tindrem un organisme en el qual ens gastem molts diners i que serveix per a la perpetuació en el poder d’alguns i per a fer enginyeria social” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD