Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Aconseguirem parar la deriva destructiva a Catalunya quan ens posem d’acord conservadors, socialistes i liberals”

by cscatalunya — 27 abril 2022 @ 10:40
Comparte

La diputada de Cs Anna Grau reivindica la Diada de Sant Jordi com "l'autèntica diada de tots els catalans"

Parlament de Catalunya, dimecres 27 d’abril de 2022. “Aconseguirem parar la deriva destructiva a Catalunya quan ens posem d’acord conservadors, socialistes i liberals”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la sessió de control al Govern, després de recordar que la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, “tergiversa, menteix, expulsa i priva de la paraula als diputats sense que el partit de l’oposició pestanyegi, quan té presència a la Mesa, i sense que els lletrats s’alterin gens ni mica”.

Carrizosa li ha recordat a Aragonès que lidera “un govern de coalició amb un partit que té com a líder un pròfug de la justícia que com Le Pen, Vox, Trump i altres partits separatistes i d’ultradretes ha intentat pactar amb Putin”. El líder taronja també ha criticat “la lògica del poder del PSC” que vol deixar entrar a la comissió de secrets oficials “als qui volen destruir l’Estat” i que “pacta amb el populisme d’esquerres, amb els separatistes i amb els filoterroristes”.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Anna Grau, li ha demanat a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que la Diada de Sant Jordi es consagri com “l’autèntica diada de tots els catalans” en comptes de l’11 de setembre i ha criticat les paraules del president de la Generalitat assegurant que “Catalunya és un sol poble i només el representa la cultura en català”. Grau ha lamentat la “hispanofòbia miserable i la immersió per nassos” del Govern i ha explicat que la formació liberal ja està treballant en “el seu propi full de ruta en defensa radical del bilingüisme i amb el 25% d’espanyol o de català a les aules com a punt de partida”.

Volver a ACTUALIDAD