Actualitat

Martín Blanco, sobre la llengua a les escoles: “Cs proposarà reforçar el trilingüisme i blindar el bilingüisme que és l’essència de la societat catalana”

by cscatalunya — 3 maig 2022 @ 11:39
Comparte

El portaveu de Cs critica que la Mesa denegui la petició de reconsideració per a crear una comissió d’investigació sobre la purga a la cúpula dels Mossos d'Esquadra

Parlament de Catalunya, dimarts 3 de maig de 2022. “Ciutadans proposarà reforçar el trilingüisme que ja és normal en molts àmbits de la societat i blindar el bilingüisme que és l’essència de la societat catalana”. Així ho ha dit el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, després d’anunciar que la formació liberal presentarà una proposició de reforma de llei per a implantar a les escoles “un programa trilingüe d’alternança de les llengües” i un de “capacitació intensiva de llengua anglesa per als docents”, a l’espera que Junts, ERC, Comuns i PSC presentin la seva proposta lingüística “per a continuar sortejant el mandat judicial d’aquest 25% d’hores lectives en castellà”. Martín Blanco ha explicat que l’objectiu és “fixar per llei uns mínims percentuals del 25% en les dues llengües oficials i pròpies, que són el català i el castellà, a més de l’anglès”. Pel diputat liberal, la proposta taronja és “un sistema més just i respectuós amb el pluralisme lingüístic de Catalunya”.

El portaveu taronja també ha criticat que la Mesa del Parlament hagi denegat la petició de reconsideració presentada per Cs, Vox i el grup Mixt per a crear una comissió d’investigació sobre la purga a la cúpula dels Mossos d’Esquadra. Martín Blanco ha manifestat que la cambra catalana “vulnera el dret a la participació política de les minories” quan “la democràcia no és només la tirania del major número”.

Volver a ACTUALIDAD