Actualitat

Carrizosa anuncia que Cs sol·licitarà una nova comissió d’investigació que aclareixi els vincles de Puigdemont amb Putin

by cscatalunya — 9 maig 2022 @ 13:42
Comparte

Els liberals Carlos Carrizosa, Nacho Martín Blanco, Luz Guilarte i Jordi Cañas mostren el seu suport al cònsol d'Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, en el Dia d'Europa

Barcelona, dilluns 9 de maig de 2022.- “Ciutadans sol·licitarà una comissió d’investigació en el Parlament que aclareixi els vincles de Puigdemont amb Putin”. Així s’ha referit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després de valorar les informacions publicades en diferents mitjans de comunicació que asseguren que Carles Puigdemont va mantenir reunions amb emissaris de Vladimir Putin abans de la fallida declaració unilateral d’independència.

Carlos Carrizosa ha realitzat aquestes declaracions després de participar en un acte commemoratiu del ‘Dia d’Europa’ que s’ha desenvolupat davant del Consolat d’Ucraïna a Barcelona i on la formació liberal ha desplegat una bandera de la Unió Europea. Abans de la realització d’aquest acte, el líder de Cs a Catalunya, juntament amb el portaveu de la formació, Nacho Martín Blanco, la presidenta del Grup Municipal de Cs a Barcelona, Luz Guilarte i l’eurodiputat, Jordi Cañas, han mantingut una reunió amb el cònsol d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, on els han mostrat el seu suport davant la invasió que està patint el seu país per part de Rússia.

En declaracions als mitjans de comunicació, Carrizosa ha titllat d’ “indignant” les relacions del govern de Puigdemont amb Putin ja que en la seva opinió aquestes informacions posen de manifest “fins a quin punt estava disposat a arribar el Govern de la Generalitat per a aconseguir els seus objectius polítics”. Per a Carrizosa “els valors de la pau i de la convivència de la UE van estar en perill” ja que segons ha expressat el líder de Cs “l’ajuda de Rússia sembla clara: suport econòmic i militar”. Carrizosa ha subratllat que cal esclarir que es va pactar entre el Govern de Puigdemont i el govern rus, per això ha insistit en la necessitat de sol·licitar novament una comissió d’investigació que aclareixi el succeït. En aquest sentit, ha reclamat al PSC “que no mirin per a un altre costat” i “doni suport a la comissió d’investigació que planteja Cs” emfatitzant que Pedro Sánchez ha d’exigir també explicacions a l’actual President de la Generalitat, Pere Aragonès, del que va negociar el Govern amb emissaris de Putin.

Per la seva banda, l’eurodiputat de Cs en el Parlament Europeu, Jordi Cañas, ha afirmat que “el Dia d’Europa és el Dia d’Ucraïna” perquè com ha assegurat “els ucraïnesos estan lluitant per la llibertat i pels valors que van veure néixer a la UE”. Cañas també ha insistit en la necessitat d’investigar les relacions de l’independentisme amb Putin ja que com ha emfatitzat “les informacions constaten les relacions perilloses entre el govern de Catalunya i de Rússia” reclamant a Pedro Sánchez que “deixi de rendir comptes amb aquells que negociaven amb una potència estrangera per a desestabilitzar a Espanya i a la Unió Europea”, acusant l’independentisme “de buscar a Putin per a aconseguir els seus objectius polítics”.

Volver a ACTUALIDAD