Actualitat

Martín Blanco denuncia “l’ús de la llengua catalana com a arma per alimentar i fomentar el discurs separatista entre els alumnes catalans”

by cscatalunya — 10 maig 2022 @ 10:29
Comparte

Cs aconsegueix a la comissió d’Educació que el Parlament es comprometi a instar a la Generalitat a “eliminar els barracons dels centres educatius”

Parlament de Catalunya, dimarts 10 de maig de 2022. El diputat del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, ha denunciat “l’ús de la llengua catalana com a arma per alimentar i fomentar el discurs separatista entre els alumnes catalans”. Martín Blanco ha assegurat, a la comissió d’Educació, que “és una autentica llàstima que el català s’hagi convertit en una arma llancívola per part dels qui pretenen imposar una visió monolítica de Catalunya, allunyada de la resta d’Espanya i que menysprea el castellà”. El diputat taronja ha defensat que “la convivència lingüística entre el català i el castellà que és normal als carrers, també hauria de ser normal a les aules” i ha criticat que els partits nacionalistes presentin la llengua catalana “en constant perill d’extinció”. Martín Blanco també ha demanat a la Generalitat que apliqui el “sentit comú” i acati la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dictamina un 25% d’hores lectives en castellà a les aules catalanes.

D’altra banda, Cs ha aconseguit que el Parlament es comprometi a instar a la Generalitat a “eliminar els barracons dels centre educatius” ja que, tal i com ha explicat Martín Blanco, “Catalunya és la comunitat autònoma amb més barracons”. La proposta de resolució aprovada en la comissió demana que es redacti un “informe anual” sobre els mòduls prefabricats on constin tots els centres escolars afectats i que s’elabori una planificació per eliminar de forma gradual els barracons. També s’ha aprovat una proposta taronja que demana al Departament d’Educació que tingui accés a la base de dades de normes UNE (Una Norma Española) perquè sigui accessible pels alumnes i docents dels centres de Formació Professional on s’imparteix l’especialitat d’Electricitat.

 

Volver a ACTUALIDAD