Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Deixin de fer trampes ja, si no tenim bilingüisme és que tenim dictadura i menyspreu total als ciutadans”

by cscatalunya — 11 maig 2022 @ 10:59
Comparte

Martín Blanco retreu al conseller d’Economia que la seva política fiscal estigui "perjudicant al progrés econòmic de Catalunya"

Parlament de Catalunya, dimecres 11 de maig de 2022. “Deixin de fer trampes ja, si no tenim bilingüisme és que tenim dictadura i menyspreu total als ciutadans”. Així li ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la sessió de control al Govern. Carrizosa li ha recordat a Aragonès que té 15 dies per a complir amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dictamina un 25% d’hores lectives en castellà i li ha advertit que “no val aquest xurro polític i jurídic que s’han tret de la màniga amb el PSC i els Comuns”, “el que val és que el conseller dicti les instruccions i les faci complir”.

El president taronja ha anunciat que Cs registrarà una proposició de llei “que sí que respecta els drets que el tribunal garanteix” i que es dirigirà per escrit a la Delegació del Govern a Catalunya “per a reclamar-li que actuï i que el govern Sánchez doti dels mitjans necessaris a l’Alta Inspecció per a complir amb la sentència”. Carrizosa ha assegurat que “la societat civil, en una lluita d’anys, ha aconseguit dels jutges el que el PP i el PSOE amb el govern d’Espanya no han volgut fer en 40 anys”. “Haurien de demanar perdó a tantes famílies a les que han privat dels seus drets constitucionals durant dècades” ha manifestat.

Per la seva banda, el portaveu taronja, Nacho Martín Blanco, li ha retret al conseller d’Economia, Jaume Giró, que la seva política fiscal estigui “perjudicant als empresaris, als emprenedors, a les famílies treballadores i al progrés econòmic de Catalunya”. Martín Blanco li ha preguntat sobre la seva responsabilitat en aquesta deriva que situa a Catalunya com la última comunitat autònoma en termes de competitivitat fiscal”“Ens sobra cofoisme i ens falta més autocrítica per tornar a fer de Catalunya la locomotora d’Espanya, una economia dinàmica i que atragui inversors” li ha dit a Giró i ha afegit que “no és responsabilitat del govern de Madrid sinó seva” ha sentenciat Martín Blanco.

Volver a ACTUALIDAD