Actualitat

Martín Blanco: “Els partits nacionalistes continuen fent tripijocs per a evitar complir amb el 25% d’hores en castellà”

by cscatalunya — 17 maig 2022 @ 12:28
Comparte

El portaveu taronja assegura que “a Catalunya l'únic partit que s'ha posicionat clarament a favor del bilingüisme i del trilingüisme és Cs"

Parlament de Catalunya, dimarts 17 de maig de 2023. “És increïble com els partits nacionalistes continuen fent tripijocs per a evitar complir amb el 25% d’hores lectives en castellà”. Així ho ha dit el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, en una roda de premsa a la cambra catalana després de que Junts s’hagi “descavalcat a última hora” de l’acord sobre la llengua amb nacionalistes, Comuns i socialistes. “En una societat com la nostra, el normal és que el castellà fos present en una proporció raonable i equilibrada en relació amb el català, però també amb l’anglès” ha dit.

El portaveu taronja ha assegurat que “a Catalunya l’únic partit que s’ha posicionat clarament a favor del bilingüisme i del trilingüisme és Cs”. Martín Blanco ha criticat que “el PSC estigui apuntalant aquest sistema d’exclusió del castellà de les aules catalanes”. A més, ha alertat de la “indefensió” a la qual estan sotmesos els ciutadans perquè el govern d’Espanya ni exigeix a la Generalitat el compliment de les sentències, ni reforça amb recursos a l’Alta Inspecció de l’Estat. El diputat taronja també ha lamentat que el Síndic de Greuges que “hauria de vetllar pels drets de tots a Catalunya”, apuntali “aquesta hegemonia del nacionalisme en les institucions”.

Volver a ACTUALIDAD