Actualitat

Martín Blanco: “Catalunya té un problema seriós de falta d’estabilitat econòmica, de inseguretat jurídica i de inseguretat cívica”

by cscatalunya — 18 maig 2022 @ 15:01
Comparte

El portaveu de Cs lamenta “l’entronització del decreixement econòmic” que està causant “estralls” a Catalunya

Parlament de Catalunya, dimecres 18 de maig de 2022. “Catalunya té un problema seriós de falta d’estabilitat econòmica, de inseguretat jurídica i de inseguretat cívica”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, després de la compareixença del president del Cercle d’Economia, Javier Faus, a la comissió d’Economia i Hisenda per explicar la nota d’aquesta entitat titulada ‘Barcelona i Catalunya: un model compartit de prosperitat és necessari i urgent’ a l’octubre del 2021. Martín Blanco ha assegurat que “està en risc el model de democràcia liberal” i que la responsabilitat dels poders públics és destacar la importància del “respecte a l’estat de dret com a base fonamental per a l’estabilitat econòmica”.

El portaveu taronja ha lamentat “l’entronització del decreixement econòmic” que està causant “estralls” a Catalunya i ha defensat una “economia de mercat oberta”. Martín Blanco ha criticat també “l’excés de victimisme” i ha assegurat que “l’autocomplaença i el cofoisme” no són bons per les aspiracions de Catalunya. El diputat liberal li ha demanat a Faus que el Cercle d’Economia assumeixi un “paper de lideratge en termes econòmics” per generar un clima de confiança entre els catalans. Martín Blanco ha acabat la seva intervenció demanant “seguretat jurídica, estabilitat política i defensa d’un model de creixement sostenible i raonable”.

Volver a ACTUALIDAD