Actualitat

Carrizosa, sobre la proposició de llei sobre la llengua: “És un nou frau a la Constitució, un frau inútil jurídicament però útil políticament als nacionalistes i al PSC”

by cscatalunya — 25 maig 2022 @ 09:03
Comparte

El president de Cs critica al PSC com a “cooperador necessari” perquè “apuntala el règim nacionalista pactant amb el separatisme més extrem”

Parlament de Catalunya, dimecres 25 de maig de 2022. “És un nou frau a la Constitució, al TSJC, i a totes les famílies amb fills en centres educatius; un frau inútil jurídicament però útil políticament als nacionalistes i al PSC”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, durant el debat de la proposició de llei sobre la llengua presentada pels partits nacionalistes, el PSC i els Comuns. Carrizosa ha assegurat que “aquesta llei tan urgent”  “només al català com llengua vehicular” i relega “el castellà a llengua curricular”.

El president de Cs ha criticat al PSC com a “cooperador necessari” perquè “apuntala el règim nacionalista pactant amb el separatisme més extrem aquest vergonyós text”. “Això no és el consens per la llengua, com vostès l’anomenen. És una imposició a tots els catalans” ha dit. El líder taronja ha defensat que “el català és de tots, no de vostès, i no s’extingirà ni s’utilitzarà menys perquè hi hagi una assignatura troncal més en castellà a les escoles” i ha criticat al partit socialista per estar dirigit per “un exministre que maniobra per a mantenir les aliances fatídiques de Sánchez i perquè continuï governant a la Moncloa com sigui”. Carrizosa ha anunciat que la seva formació recorrerà “aquest fruit podrit de l’aliança del partit socialista amb el nacionalisme” i que promourà “les reformes legals que siguin necessàries fins que a tota Espanya tots els ciutadans siguin realment lliures i iguals, especialment a Catalunya, on els drets són trepitjats per un nacionalisme trampós i manipulador” ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD