Actualitat

Carrizosa, sobre la llei sobre la llengua: “És l’últim engany d’una crònica d’enganys i deslleialtats teixides pel nacionalisme amb la cooperació del PSC i de Podem”

by cscatalunya — 8 juny 2022 @ 08:58
Comparte

El president de Cs presenta una Proposició de llei alternativa que defensa que “les llengües oficials que es parlen en la comunitat siguin utilitzades també a l'escola”

Parlament de Catalunya, dimecres 8 de juny de 2022. “És l’últim engany d’una crònica d’enganys i deslleialtats teixides pel nacionalisme amb la cooperació del PSC i de Podem”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, durant el debat sobre la proposició de llei sobre la llengua a les escoles catalanes. Carrizosa ha explicat que “el monolingüisme català forçós és una traïció als pactes constitucionals i a les promeses de Pujol quan va subscriure els primers pactes per la llengua”. El líder taronja ha criticat la “immersió fossilitzada” com si estigués “gravada en marbre com si el món no canviés i la globalització no exigís conèixer perfectament el castellà i també l’anglès”.

El president de Cs ha presentat una proposició de llei alternativa que defensa que “les llengües oficials que es parlen en la comunitat siguin utilitzades també a l’escola”. El text taronja proposa acabar amb “la insuficient presència del castellà i de l’anglès en el seu temps lectiu” i amb “la imposició de l’aprenentatge de la lectoescriptura en català” assegurant “un 25% de català, un 25% de castellà, un 25% d’anglès i un 25% compensatori a criteri del centre educatiu” depenent de l’entorn social. A més, es preveu “la capacitació per a docents perquè tinguin la competència necessària per a fer classes en anglès”. “El que presentem aquí compleix amb la sentència” del TSJC perquè “és parlar de futur i no de fòssils i de normes petrificades” ha dit Carrizosa.

El líder de Cs ha assegurat que la llei presentada pels partits separatistes “és la culminació d’un camí de deslleialtats al pacte constitucional emprès pel PSC i Podem amb el nacionalisme hispanòfob i amb el propòsit que Sánchez es mantingui a la Moncloa”. Carrizosa ha manifestat que “el socialisme és una màquina de poder que ho tritura tot” i li ha retret a socialistes i comuns que “podrien haver triat entre modernitat i llibertat” però han optat per “lo antic i la imposició de la mà del separatisme més reaccionari”. “O acabem amb el monolingüisme en l’ensenyament i amb la hispanofòbia o ens estem carreguem la llibertat i la convivència a la veritable Catalunya, la bilingüe del segle XXI” ha sentenciat Carrizosa.

Volver a ACTUALIDAD