Actualitat

Bravo: “Aspirem a un futur amb renovables i de lluita contra el canvi climàtic, però l’energia nuclear és una font útil en aquesta transició”

by cscatalunya — 9 juny 2022 @ 09:48
Comparte

La diputada de Cs lamenta que “el govern d'Espanya hagi demonitzat l'energia nuclear”

Parlament de Catalunya, dijous 9 de juny de 2022. “Aspirem a un futur amb renovables i de lluita contra el canvi climàtic, però l’energia nuclear és una font útil en aquesta transició”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Marina Bravo, en la seva defensa de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre la combinació energètica. Bravo ha defensat que l’energia nuclear és “necessària per a poder complir els objectius de sostenibilitat i descarbonització sense condemnar a molts a la pobresa energètica o a les emissions que suposen continuar cremant gas”.

Bravo també ha lamentat que “el govern d’Espanya hagi demonitzat l’energia nuclear” i, tot i que ha reconegut que genera “controvèrsia social”, ha demanat que s’obri el debat. La diputada taronja considera necessari “justificar la necessitat del tancament, i no a l’inrevés” i ha demanat que es faci en base “a la ciència, per les dades o per les condicions de seguretat”. Bravo ha exigit “que deixi de ser tabú parlar de si cal posposar unes dates de tancament que es van acordar per qüestions molt més sociopolítiques que tècniques”. Finalment, la diputada de Cs ha apuntat al fet que “es tinguin en compte les circumstàncies actuals, amb el retard que portem en les renovables, especialment a Catalunya, amb la guerra d’Ucraïna i les sancions a Rússia, i sobretot les previsions reals per als pròxims 20 o 30 anys”.

Volver a ACTUALIDAD