Actualitat

Martín Blanco al Síndic de Greuges: “Vostè no hauria de ser el defensor del ‘procés’ ni el defensor de la causa nacionalista”

by cscatalunya — 9 juny 2022 @ 16:58
Comparte

El portaveu de Cs assegura que si hi ha poques queixes sobre el model lingüístic és pel “clima ideològic”

Parlament de Catalunya, dijous 9 de juny de 2022. “Vostè no hauria de ser el defensor del ‘procés’ ni el defensor de la causa nacionalista”. Així li ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en el ple de la cambra catalana. Martín Blanco li ha retret que hagi estat “una baula més de la cadena que el separatisme ha creat entorn de les institucions catalanes” perquè “l’única cosa que ha fet ha estat blanquejar i acreditar tots els moviments del separatisme”. “S’ha posat del costat del poder opressiu que vulnera i viola els drets fonamentals dels ciutadans” ha manifestat el diputat taronja.

El portaveu de Cs ha assegurat que si hi ha poques queixes sobre el model lingüístic és pel “clima ideològic” i ha posat com a exemple el de la família del nen de Canet de 5 anys assetjada per radicals. Martín Blanco també ha retret a Ribó que no hagi denunciat la “violència contra entitats constitucionalistes”. El diputat liberal ha recordat la imatge del Síndic “prenent un jet privat amb un representant de la trama del 3%” el que demostra que “està al servei de la causa nacionalista”. Per a Martín Blanco, la Sindicatura de Greuges hauria de ser “una institució per a defensar els drets individuals fonamentals enfront dels excessos del poder” però, segons el diputat liberal, Ribó “ha desnaturalitzat i buidat de contingut de manera irreversible una institució que hauria de ser respectada per tots els ciutadans de Catalunya”.

Volver a ACTUALIDAD