Actualitat

Cs es reunirà amb el comissari europeu de Justícia per a denunciar la inacció del Govern de Sánchez davant la violació de drets fonamentals a Catalunya

by cscatalunya — 14 juny 2022 @ 11:36
Comparte

El president de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, denuncia que el govern espanyol anteposa la seva pròpia supervivència en pactar amb els grups ultranacionalistes que no respecten l'Estat de Dret

Brussel·les, dimarts 14 de juny de 2022. La delegació europea de Ciutadans mantindrà una reunió amb el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, per a traslladar-li el deteriorament dels drets fonamentals a Catalunya davant la inacció o negligència del Govern de Pedro Sánchez, i exigir una reacció de l’Executiu comunitari com a Polònia i Hongria quan no es respecta l’Estat de Dret.

L’eurodiputada i vicepresidenta de la Comissió de Llibertats Civils del Parlament Europeu, Maite Pagazaurtundua, i l’eurodiputat català Jordi Cañas s’han reunit aquest dimarts a Brussel·les amb una representació del partit a Catalunya encapçalada pel seu líder, Carlos Carrizosa, per a coordinar les pròximes actuacions davant l’incompliment de la sentència sobre el castellà a l’educació.

El president de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha denunciat que el Govern anteposa la seva pròpia supervivència en pactar amb els grups ultranacionalistes que no respecten l’Estat de Dret. “Fa cas omís i mira cap a un altre banda”. “Però la Unió Europea és un territori de vigència de l’Estat de Dret i de la mateixa forma que adverteix a uns certs Estats en els que costa implantar aquest Estat de Dret, volem que la UE miri també al Govern d’Espanya amb lupa i vigili si realment s’apliquen les sentències que els tribunals dicten, perquè és una anomalia democràtica”.

Per la seva banda, l’eurodiputada Maite Pagazaurtundua, ha assegurat que “hem treballat molt aquestes qüestions, hem informat la Comissió Europea i estem tancant agenda per a parlar directament amb el comissari Reynders: cal frenar el deteriorament de l’Estat de Dret sota la negligència o complicitat, no podem delimitar si és l’una o l’altra, del Govern de la nació”, ha apuntat Pagaza.

L’eurodiputada reivindica que Brussel·les també vigili i intervingui davant la violació de drets fonamentals per entitats subestatals, com és el cas de la Generalitat de Catalunya. “Lamentablement, hi ha una situació cronificada de règim ultranacionalista identitari, i això afecta al desacatament de sentències, fòbia contra drets civils com el dret a demanar el bilingüisme a l’escola. S’ha anat a poc a poc generant silenci social, control social, fins i tot assetjament induït per les administracions. Quan es converteix això en una cosa europea? Quan el Govern de l’Estat membre mira a un altre banda”, ha afegit.

Jordi Cañas ha denunciat que la Generalitat s’empara en el fet que no és un Estat per a violar drets fonamentals, “però si ho fos estaria en la mateixa situació que Hongria o Polònia per desobeir l’Estat de Dret”. “I el pitjor ja no és només això, sinó que s’ataquen drets de nens, es violen drets fonamentals de menors a rebre una educació també en castellà. A iniciativa de Ciutadans, aquestes violacions per entitats subestatals seran objecte d’atenció específica”, ha afegit.

“A Europa no s’aproven lleis per a desobeir sentències judicials, en cap Estat es permet que un govern aprovi una llei amb l’objectiu de desobeir una sentència judicial. I a Catalunya veiem amb vergonya que s’ha aprovat la modificació d’una llei amb l’objectiu de saltar-se una sentència judicial. Si el Govern d’Espanya ho permet, des de Cs ho posarem en l’ull de l’anàlisi de la Comissió”, ha dit.

 

Volver a ACTUALIDAD