Actualitat

Carrizosa, sobre la ‘Via Pirinenca’: L’independentisme vol un acte que “trossegi els Pirineus” perquè “només sap entrar en provocacions i divisions”

by cscatalunya — 22 juny 2022 @ 12:02
Comparte

El líder de Cs a Catalunya lamenta que la fallida candidatura conjunta d'Aragó i Catalunya als JJOO d'hivern 2030 és “un fracàs del Govern d'Espanya”

Jaca, dimecres 22 de juny de 2022. El president de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat que l’independentisme vol celebrar un acte que “trossegi els Pirineus”, perquè “només saben entrar en provocacions, en divisions”. “Nosaltres, des de la defensa dels interessos de les nostres comunitats, defensem els interessos generals i l’espanyolitat d’aquests Pirineus”, ha manifestat. Ho ha dit acompanyat pels líders de Cs a Aragó, Daniel Pérez Calvo, Navarra, Carlos Pérez-Nievas, País Basc, José Manuel Gil, i per la portaveu liberal a Jaca, Matilde Campo, amb motiu de l’acte organitzat per la formació liberal a Jaca per la dignitat dels Pirineus i en defensa de la sobirania del poble espanyol, com a resposta a l’acció ‘Via Pirinenca’ programada per col·lectius independentistes pel 2 de juliol.

Per la seva banda, el coordinador taronja a Aragó, Daniel Pérez Calvo, ha defensat que “una immensa majoria d’aragonesos, catalans, navarresos i bascos no estan per la labor que el Pirineu sigui utilitzat per a aquelarres independentistes, per a aquesta festa de pijames en la que ens diuen que il·luminaran el Pirineu, quan el Pirineu brilla amb llum pròpia des de fa moltíssim temps”, i ha afegit que “el Pirineu és i continuarà sent un orgull d’Espanya, de França i aquesta gran porta oberta a Europa, d’unió i de convivència pacífica entre tots”. Pérez Calvo ha assenyalat que l’acte d’aquest dimecres és una resposta davant “els qui d’una manera o una altra tracten d’atacar la nostra convivència pacífica i la nostra unitat”.

Carlos Pérez-Nievas ha recordat que a Navarra ja “coneixem el moviment del nacionalisme radical, un llop amb pell de xai que vesteix d’actes festius i reivindicatius el seu nacionalisme de colonització”. Tracten de vendre a la ciutadania que ‘Via Pirinenca’ és una reivindicació sense transcendència, però “és una farsa que no s’ha d’acceptar, perquè això no és innocu, té càrrega de profunditat, no és una simple festa”, sinó un instrument d’emblanquiment, ha considerat.

També al País Basc “estem acostumats a que el nacionalisme ocupi els espais públics, els posi al seu servei”, ha advertit el líder de Cs a Euskadi, José Manuel Gil, per a indicar que ara pretenen ocupar “alguna cosa tan de tots com són els Pirineus”. Per això, aquest dimecres els coordinadors de Cs han donat lectura a un manifest “en suport dels Pirineus com a símbol d’unitat enfront d’aquesta utilització que els independentistes volen fer d’alguna cosa que és de tots”. En aquest mateix sentit, la portaveu a Jaca, Matilde Campo, ha afegit que des de l’agrupació local de Cs “està en el nostre ADN la defensa, conservació i millora del Pirineu”, així com el foment de les relacions d’amistat, bon veïnatge i solidaritat amb les comunitats limítrofes.

JJOO D’HIVERN

En un altre ordre de coses, el coordinador de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha lamentat que la fallida candidatura conjunta d’Aragó i Catalunya als Jocs Olímpics d’hivern 2030, és “un fracàs del Govern d’Espanya”. “Les comunitats no han de servir per a dividir-nos, però la política que fa el Govern de Sánchez ha servit precisament per a això, per a frustrar una oportunitat per a Espanya i per a dues comunitats”. Ha lamentat que el Govern d’Espanya ha prioritzat i mimat als seus socis, als polítics independentistes que “volien rebentar la candidatura dels Jocs d’hivern”. “Ara parlen de 2034, però si això segueix així, ni el 2034 ni el 2134 tindrem uns JJOO al Pirineu”, ha sentenciat, per a advertir que “si la política espanyola continua depenent d’aquells que volen trencar Espanya” no arribarem mai a fer grans projectes conjuntament”.

Segons Carrizosa, l’independentisme “claríssimament no volia aquests jocs, no volia anar lligat a res que porti la bandera espanyola i no volien anar amb Aragó perquè els sembla que Catalunya és més i de millor condició”, alguna cosa que ha viciat la candidatura, l’ha convertit en conflictiva i “als ulls del COI, una candidatura conflictiva no té futur”. Mentrestant, el Govern d’Espanya “ha pecat per no moderar el debat, per no ajudar i per inclinar-se per uns interessos polítics, pel sosteniment de Sánchez, en favor de la postura catalana”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD