Actualitat

Carrizosa, sobre l’escàndol de les mascaretes: “La pandèmia ha visibilitzat aquestes pràctiques opaques en les quals alguns es forren i altres callen”

by cscatalunya — 29 juny 2022 @ 09:36
Comparte

La diputada Anna Grau pregunta al conseller d'Interior sobre les “instruccions polítiques” dels Mossos a la Meridiana

Parlament de Catalunya, dimecres 29 de juny de 2022. “La pandèmia ha visibilitzat pràctiques opaques en les quals alguns es forren i altres callen, fins i tot la pandèmia ha potenciat aquestes conductes”. Així s’ha referit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, a l’escàndol de les mascaretes publicat per ‘El Confidencial’ on es revela que “la Generalitat va gastar 36 milions d’euros per a comprar mascaretes a un proveïdor sense experiència” i que aquesta “empresa fantasma es va embutxacar 24 milions d’euros de beneficis”. A més, segons ha explicat el president taronja, “el contracte es va justificar per la urgència, però les mascaretes es van servir 9 mesos després” i tot i així la Generalitat “no va rescindir el contracte” ni va reclamar els diners. La formació taronja ja ha registrat la petició de compareixença de Pere Aragonès com exconseller d’Economia, d’Alba Vergés, com exconsellera de Salut, i de Josep Maria Argimon com a antic responsable del Institut Català de la Salut (ICS).

El president de Cs al Parlament ha denunciat que “un dels grans negocis opacs a Catalunya és la sanitat” i ha criticat que el Govern al costat del PSC “es tapen les vergonyes” per una espècie de “sociovergència sanitària”. “Aquí no es mou res, vostès s’amaguen i no donen explicacions” ha dit Carrizosa i ha afegit que “el seu silenci empesta i és obscè, és un insult als catalans”.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Anna Grau, ha preguntat al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, sobre les “instruccions polítiques” dels Mossos d’Esquadra durant els talls de l’avinguda Meridiana de Barcelona, després que una veïna fos agredida per un manifestant amb “dos cops de puny al cap” el passat 26 de maig. Grau ha explicat que “la policia estava per a no dir-li res a l’agressor, el qual van deixar marxar per on havia vingut, i per a negar-se a donar explicacions”. La diputada taronja ha assegurat que “per a nosaltres, a diferència de vostès, no hi ha violència amiga o enemiga” i ha afegit que “no som partidaris d’indultar a tot el que porti un llaç groc, faci la barbaritat que faci”. Per això, Grau ha qüestionat que la policia catalana tingui instruccions “per a no actuar en defensa dels veïns de la Meridiana”.

Volver a ACTUALIDAD