Actualitat

Grau: “És possible protegir el català sense renegar del castellà per molt que el vulguin presentar com a llengua estrangera o d’imposició”

by cscatalunya — 29 juny 2022 @ 13:29
Comparte

La diputada taronja defensa que Ciutadans va néixer per a fer el que “ni el PSC ni el PP fan” que és “defensar la diversitat i la dignitat de Catalunya”.

Parlament de Catalunya, dimecres 29 de juny de 2022. “És possible protegir el català sense renegar del castellà per molt que el vulguin presentar com a llengua estrangera o d’imposició” perquè “no és veritat”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Anna Grau, durant el debat sobre el decret llei de la llengua catalana a les escoles. Grau ha assegurat que el castellà és “una llengua que una immensa majoria de catalans portem en el nostre ADN, en el nostre cor, és una llengua que estimem i que no podem veure maltractada i menyspreada sense patir”. “Catalunya necessita totes les seves llengües” ha manifestat la diputada de Cs i ha afegit que “la immersió monolingüe forçosa és dolenta pels nens, per a les famílies, per a les escoles i dolenta per a Catalunya”. Grau ha lamentat també que el Govern, amb l’ajuda del PSC i dels Comuns, hagi convertit el català “en un drap brut, una arma de guerra, un instrument d’opressió i de hispanofòbia”.

Grau ha defensat que Ciutadans va néixer el 2006 per a fer el que “ni el PSC ni el PP fan” que és “defensar la diversitat i la dignitat de Catalunya”. Per a la diputada liberal, el decret llei sobre la llengua és “un nyap més d’un govern que creu que està per sobre del bé i del mal”. “El consens que vostès venen és el pa amarg del cansament, de la desesperança, de l’abstenció”, ha dit Grau i ha explicat que és “just tot allò contra què va néixer Cs”.

Volver a ACTUALIDAD