Actualitat

Martín Blanco exigeix la dimissió de Borràs: “La seva manera de procedir és pròpia de polítics folklòrics de repúbliques bananeres”

by cscatalunya — 12 juliol 2022 @ 12:08
Comparte

El portaveu de Cs recorda la figura de Miguel Ángel Blanco i lamenta l'actitud “condescendent” del govern espanyol amb Bildu

Parlament de Catalunya, dimarts 12 de juliol de 2022. “La manera de procedir de la Sra. Borràs és pròpia de polítics folklòrics de repúbliques bananeres”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, en una roda de premsa en la qual ha tornat a exigir la seva dimissió després de que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hagi presidit un cimera contra la corrupció “sense cap objecció ni vergonya” quan està “a l’espera del judici oral”. Martín Blanco ha criticat que Borràs segueixi “enrocada a la seva poltrona com a presidenta del Parlament degradant cada dia més el prestigi d’aquesta institució”.

El portaveu de Cs també ha recordat la figura de Miguel Ángel Blanco en el 25 aniversari del seu assassinat per ETA i ha lamentat l’actitud incomprensible del govern d’Espanya per la seva “condescendència” amb Bildu, “el braç polític d’una banda terrorista que durant anys va sembrar el terror al País Basc”. Martín Blanco ha retret que, en la Llei de memòria democràtica, el govern “accepti el marc dels partits nacionalistes de pretendre allargar el franquisme fins a l’any 1983” i que es pretengui “vincular aquests primers governs amb els governs franquistes d’una dictadura totalitària com la del general Franco”. En aquest sentit, també s’ha referit a la moció aprovada en el ple del Parlament de Catalunya en la qual “es prolongava el període franquista fins a 1983”. “Aquest és el mantra dels partits nacionalistes i de Podemos que pretenen tirar per terra l’esforç que es va fer durant la Transició” ha sentenciat el diputat taronja.

Volver a ACTUALIDAD