Actualitat

Carrizosa, a la directora de l’APDCAT: “Ha estat triada per a custodiar les dades que il·legalment es van utilitzar l’1 d’Octubre quan vostè era consellera de Governació”

by cscatalunya — 14 juliol 2022 @ 11:27
Comparte

El president de Cs es mostra convençut que el personal de l’APDCAT "afavoreix la protecció de dades dels catalans" però desconfia de "la direcció política"

Parlament de Catalunya, dijous 14 de juliol de 2022. “Va ser condemnada i inhabilitada i ara ha estat triada per a custodiar les dades robades als catalans que il·legalment es van utilitzar en el referèndum de l’1 d’Octubre quan vostè era consellera de Governació en el govern de Puigdemont”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, a la directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), Meritxell Borràs, en la Comissió d’Afers Institucionals (CAI). Carrizosa ha recordat que els antics responsables de la APDCAT ja van ser processats perquè “els qui eren els encarregats de custodiar les dades dels catalans van ser deslleials amb els ciutadans”. El líder taronja ha qüestionat l’elecció de Borràs com a directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ja que “la seva trajectòria és la falta de respecte per les dades dels catalans”.

El president de Cs s’ha mostrat convençut que el personal de l’APDCAT “treballa bé conforme a la llei i afavoreix la protecció de dades dels catalans” però s’ha mostrat desconfiat amb “la direcció política”. Carrizosa també ha preguntat sobre la relació amb la Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) per a “saber si es coordinen i no amb la voluntat de menystenir-la o de substituir-la”. Finalment, en referència al cas Pegasus, el president liberal ha justificat que, després d’“un atemptat contra l’autoritat territorial d’Espanya” i un “cop a la democràcia al Parlament”, els “serveis d’intel·ligència controlin sota supervisió judicial el que està passant” perquè “és el que passaria en qualsevol país del món”.

Volver a ACTUALIDAD