Actualitat

Cs insta al Govern a presentar un pla integral per a evitar els col·lapses de l’autopista AP-7

by cscatalunya — 18 juliol 2022 @ 09:52
Comparte

La iniciativa de Cs proposa “aparcaments al costat de les estacions de ferrocarril i d'autobusos” i “aixecar barreres a l'autopista C-32”

Parlament de Catalunya, dilluns 18 de juliol de 2022. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) presentarà en el pròxim ple la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre els col·lapses a l’autopista AP-7. El diputat de Cs, Joan García, ha demanat “mesures urgents contra els col·lapses continuats a l’AP-7 com incrementar carrils o aixecar els peatges a la C-32”. “La resposta no pot ser no fer res” ha assegurat García. El diputat taronja ha defensat que “el retorn de l’obra pública a Catalunya és fonamental per a la millora de la mobilitat intermodal de les persones i de les mercaderies” i ha manifestat que “una interlocució fluida i lleial de la Generalitat amb les altres administracions territorials és primordial a l’hora de pensar i dissenyar infraestructures que siguin capaces de respectar i donar servei a tots els interessos afectats per la seva construcció”.

La iniciativa taronja que es debat en el pròxim ple proposa “aparcaments al costat de les estacions de ferrocarril i d’autobusos interurbans, donant prioritat als que descongestionarien l’AP-7”, així com “aixecar barreres a l’autopista C-32 per a equilibrar fluxos quan l’AP-7 superi la seva capacitat”. Cs exigeix també un “pla integral de millora de rodalies” que “incrementi les freqüències de pas”, “la construcció de la línia orbital del Vallès”, “el llançament d’un bo jove que pugui ser utilitzat fins als trenta anys d’edat” i “fomentar la intermodalitat”. En aquest sentit, el partit liberal critica que la “T-Mobilitat” és “un projecte empantanat que ha consumit ja enormes recursos sense haver entrat encara en funcionament”. Finalment, Cs demana que es fixi “un calendari de finalització de les obres de la línia 9 del metro de Barcelona”.

 

Volver a ACTUALIDAD