Actualitat

Carlos Carrizosa (Cs): “El nou president del Parlament ha de reunir dos requisits bàsics: que exerceixi per a tots i que no sigui un delinqüent”

by cscatalunya — 28 juliol 2022 @ 14:14
Comparte

• Ciutadans demana la convocatòria del Ple del Parlament per a triar a un nou President que substitueixi a Laura Borràs

Barcelona, dijous 28 de juliol de 2022.- El president del Grup Parlamentari de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha anunciat que la formació liberal demanarà que la convocatòria urgent del Ple del Parlament de Catalunya perquè s’elegeixi a un nou President que substitueixi a Laura Borràs. Carrizosa ha realitzat aquestes declaracions des de la seu del Parlament de Catalunya després de conèixer-se la decisió de la Mesa del Parlament de suspendre a la presidenta Laura Borràs pel seu procés judicial per corrupció.

En la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, el president del grup parlamentari de Cs ha deixat clar que “ha passat el que havia de passar”, en referència al cessament de Borràs com a presidenta, ja que com ha recordat “és el que ha defensat Ciutadans des del primer moment” però ha arremès contra ERC i la CUP perquè com ha asseverat “Borràs mai devia arribar a presidir la institució i si ho va fer va ser gràcies també al suport d’aquestes dues formacions”, per tant i segons ha esmentat “ara no poden erigir-se en campions de la dignitat democràtica”.

Sobre la convocatòria d’un ple urgent perquè es designi al nou President/a del Parlament, Carlos Carrizosa ha sol·licitat dos requisits per al futur president/a i que segons ha detallat són “exercir per a tots els catalans i no ser un delinqüent”,

Sobre la declaració realitzada per Laura Borrás, el líder de la formació taronja considera que “Borràs pretén ficar a la institució en la interinitat” acusant a la líder de Junts de voler viure en un conflicte permanent perquè com ha afirmat “Borràs pensa que quant pitjor van les coses, millor li va a ella” sentenciat que “el Parlament no pot ser l’última eina utilitzada per l’ala més radical de Junts per Catalunya per als seus interessos”.

Finalment, i a més de la sol·licitud d’un ple per a l’elecció d’un nou President, Ciutadans impulsarà la reprovació de Laura Borràs pels seus continus menyspreus a la institució.

 

 

Volver a ACTUALIDAD