Actualitat

Ciutadans (Cs) exigeix a Sánchez que desendolli i alleugereixi la nòmina d’assessors a dit dels Ministeris

by cscatalunya — 6 agost 2022 @ 12:11
Comparte

• El portaveu de Cs en el Parlament català, Nacho Martín Blanco, insisteix “en la necessitat d'apostar clarament per l'energia nuclear”

Barcelona, dissabte 6 d’agost de 2022.- El portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, ha exigit al president del Govern, Pedro Sánchez, que desendolli i alleugereixi la nòmina d’assessors a dit dels Ministeris, ja que en opinió del diputat català, “Sánchez demana un esforç als espanyols que ell no està disposat a prendre” acusant el President de “mantenir una cohort d’assessors absolutament sobredimensionada” i que com ha detallat “suposen una despesa pública fora del normal”.

Per a Martín Blanco, el pla presentat pel Govern d’Espanya, “planteja unes mesures clarament improvisades” i que com ha assegurat “no són les que necessiten l’economia espanyola” perquè com ha detallat “no està tenint en compte les necessitats que tenen els diferents sectors econòmics del país” per aquest motiu considera justificada les crítiques rebudes per l’executiu ja que com ha esmentat “hi ha sectors com l’hostaleria, el comerç o el turisme que es veuran molt afectats per unes mesures lleonines i aplicades sense rigor”. En aquest sentit, el portaveu liberal ha acusat PSOE i Podem de “llançar mesures absolutament irrisòries i ridícules que no permeten a Espanya atallar el problema” per aquest motiu ha insistit “en la necessitat d’apostar clarament per l’energia nuclear com a energia de transició”, ja que com ha concretat el diputat taronja “Espanya ha de seguir el camí iniciat per França o Alemanya” insistint que “les centrals nuclears han de tornar a tenir un pes important en el nostre mix energètic”.

Finalment, Nacho Martín Blanco ha confirmat “la presència, el compromís i el suport” de Ciutadans a la manifestació convocada per ‘Escola de Tots’ per al pròxim 18 de setembre a Barcelona per a la defensa de l’espanyol com a llengua vehicular en els col·legis de Catalunya. Per al portaveu de Ciutadans és “insòlit que en un país de la UE la llengua majoritària d’una regió no sigui llengua vehicular” per això no ha dubtat a carregar contra PSOE i PSC als qui ha acusat “de mirar per a un altre costat per a afavorir els seus interessos partidistes” i de ser cooperadors necessaris perquè s’aprovi una llei en el Parlament de Catalunya que defuig l’obligació d’impartir almenys el 35% de les hores lectives en espanyol a les aules catalanes. “És imprescindible que els tots els catalans que defensen la llibertat, la igualtat i la justícia acudeixin a la manifestació del dia 18 a Barcelona per a exigir la necessitat democràtica que l’espanyol sigui llengua vehicular a les aules de Catalunya”, ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD