Actualitat

Ciutadans defensa una Diada no nacionalista

by cscatalunya — 8 setembre 2022 @ 08:34
Comparte

Cs proposa que el Dia de Catalunya se celebri el 23 d'abril coincidint amb la Diada de Sant Jordi

Ciutadans (Cs) defensa una “Diada de Catalunya oberta, inclusiva i integradora, una Diada veritablement catalana, no nacionalista”. Amb aquesta idea, la direcció autonòmica ha decidit recuperar la seva proposta que el Dia de Catalunya se celebri el 23 d’abril coincidint amb la Diada de Sant Jordi, i instal·lar l’11 de setembre carpes per tot el territori, amb l’ajuda de les agrupacions locals, en les quals es repartiran roses taronges i fulletons explicant la proposta.

L’objectiu és, segons el partit liberal, que “tots i cadascú, sense excepció, puguem gaudir d’una Diada de Catalunya veritablement inclusiva, un dia per a tots els catalans que no exclogui a ningú i que no inciti a l’enfrontament amb la resta d’Espanya”. La formació taronja qüestiona que els catalans no puguin tenir un Dia de la Comunitat que no alimenti la confrontació i proposa aprofitar un dia com Sant Jordi que s’ha anat consolidant amb els anys com una festa universal. Cs assegura que “l’11 de setembre no és una festa per a tots els catalans, sinó una festa del nacionalisme que parteix d’un falsejament de la història i que pretén colar-li a la societat catalana la farsa que va perdre la seva sobirania i l’ha de recuperar, quan gaudeix d’ella més que mai en el si d’una democràcia consolidada”.

Finalment, des de Ciutadans manifesten que “som conscients que en l’actual situació és imprescindible visibilitzar a la Catalunya real: en les institucions, en els mitjans i, sobretot, al carrer. Per això, hem decidit fer de la necessitat virtut i no amagar-nos en una data que els nacionalistes han convertit en una festa sectària i excloent”. “Sortim al carrer l’11 de setembre, però ho fem precisament perquè ens sembla el dia perfecte per a reivindicar que la Diada de Catalunya se celebri, d’ara endavant, per Sant Jordi” conclouen des de Cs.

Volver a ACTUALIDAD