Actualitat

Carlos Carrizosa (Cs): “Per molt que el separatisme estigui dividit, continuaran deteriorant la convivència a Catalunya”

by cscatalunya — 11 setembre 2022 @ 11:43
Comparte

• El líder de Ciutadans considera que “els partits independentistes sí que es posen d'acord per a erradicar tot signe de presència d'Espanya a Catalunya o de l'espanyol a les aules”

Barcelona, diumenge 11 de setembre de 2022.-Per molt que el separatisme estigui dividit, continuaran deteriorant la convivència a Catalunya”. Així ha valorat el president del grup parlamentari de Ciutadans en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, la situació de l’independentisme català en la celebració de l’11 de setembre. Carrizosa ha realitzat aquestes declaracions en el barri de La Barceloneta, on la formació liberal ha instal·lat una carpa on ha reivindicat que la festa de la Comunitat Autònoma passi al 23 d’Abril, dia de Sant Jordi. Per aquest motiu, Carlos Carrizosa al costat de l’alcaldable de Cs a Barcelona, Luz Guilarte, i altres membres de la formació taronja han estat repartint roses en el Passeig Marítim de la Ciutat Comtal.

Durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, Carlos Carrizosa, ha denunciat “la festa cada vegada més excloent en la qual s’ha convertit la Diada”, i ha posat com a exemple d’aquesta situació “els esbroncs que han rebut alguns líders independentistes pels propis separatistes”, per aquest motiu ha tornat a reivindicar Sant Jordi com a festa de tots els catalans en contraposició del 11-S que com ha afegit “no representa a tots els catalans en absolut”. El líder de Ciutadans també s’ha referit al discurs del President de la Generalitat, Pere Aragonés, i que ha qualificat de “més del mateix”, assegurant que “va recordar al discurs d’Artur Mas en el 2012”. Segons Carrizosa, “Aragonés pretén dedicar una altra dècada a enganyar, principalment als independentistes, per a continuar entretenint-los amb el discurs secessionista” considerant a més que el focus del discurs del President hauria d’haver-se centrat en els problemes dels catalans, especialment de l’economia. Segons ha esmentat Carrizosa “tenim un veritable problema econòmic però el President va preferir centrar el seu discurs en nou referèndum d’independència” alertant que Aragonés “viu eternament en ‘El dia de la marmota’”.

Finalment qüestionat sobre la divisió de l’independentisme, el diputat liberal ha afirmat que “existeix clarament una baralla en l’espai independentista” però ha alertat que aquesta divisió queda a un costat quan es tracta de menysprear i arraconar tot signe de presència d’Espanya a Catalunya considerant que “per a aïllar el castellà de les aules catalanes, aquí sí que es posen d’acord”, per aquest motiu ha animat a participar en la marxa convocada per a diumenge que ve per ‘Escola de Tots’ en favor de l’espanyol a les aules de Catalunya.

Per part seva, l’alcaldable de Cs a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, s’ha referit al discurs d’Ada Colau on sol·licitava un Pla Econòmic a la Generalitat de Catalunya. Guilarte li ha retret que sol·liciti aquest pla i no obstant això “no sigui capaç de creuar Plaça de Sant Jaume per a reclamar el deute de la Generalitat amb Barcelona” reprenent a Colau que “les seves negociacions amb el Govern només han estat moneda de canvi per a aprovar pressupostos a un costat i a un altre de la Plaça de Sant Jaume”.

 

Volver a ACTUALIDAD