Actualitat

Arrimadas: “Tant de bo aquesta manifestació no fos necessària, però és imprescindible perquè aquí es violen els drets dels catalans cada dia”

by cscatalunya — 18 setembre 2022 @ 12:47
Comparte

· La líder dels liberals a Espanya ha assegurat que “perseguir famílies per simplement voler un 25% d'hores lectives en castellà hauria de posar en peus a tot un país, des del Defensor del Poble fins al Govern d'Espanya i els governs autonòmics”

Barcelona, diumenge 18 de setembre de 2022.- “Tant de bo aquesta manifestació no fos necessària, però és imprescindible perquè aquí es violen els drets dels catalans cada dia”. Així s’ha pronunciat la presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, durant la roda de premsa que ha ofert en la manifestació d’Escuela de Todos acompanyada dels eurodiputats Jordi Cañas, Maite Pagazaurtundúa, José Ramón Bauzá i del president del grup parlamentari a Catalunya, Carlos Carrizosa, per a reivindicar un 25% d’espanyol a l’escolarització a Catalunya. “Estem on sempre hem estat, on sempre estarem, defensant la llibertat a Catalunya, defensant el sentit comú, defensant que l’espanyol sigui llengua vehicular a tots els racons d’Espanya”, ha declarat Acostades.

 

La líder de Cs ha lamentat que a Catalunya “hi hagi famílies que hagin d’acudir als tribunals a defensar els seus drets” i ha assegurat que “els senyors del Govern d’Espanya han de mirar aquí per a veure amb vergonya com la gent ha de sortir al carrer per a defensar el que és obvi”. Haver de manifestar-se per aquestes raons, segons Arrimadas, “demostra que estem en un país anòmal on els governs d’Espanya, tant del PP com de PSOE, no han permès que es pugui estudiar en espanyol, que és la llengua oficial i majoritària de tots els espanyols; també a Catalunya”.

 

Arrimadas ha criticat “aquesta imposició antiga ridícula sectària que és la imposició lingüística que patim des de fa dècades a Catalunya” i ha assegurat que “serem aquí les vegades que faci falta per a continuar defensant el mateix al carrer, en els tribunals, en els parlaments, a Europa i en totes les instàncies que faci falta fins que a Catalunya i a la resta d’Espanya imperi el sentit comú”. “Lluitarem perquè no siguin les famílies les que hagin de ser herois i enfrontar-se no sols a la justícia, sinó al fet que les assenyalin i les persegueixin”, ha afirmat.

 

Per últim, la líder dels liberals a Espanya ha assegurat que “perseguir famílies per simplement voler un 25% d’hores lectives en castellà hauria de posar en peus a tot un país, des del Defensor del Poble fins al Govern d’Espanya i els governs autonòmics” i ha sentenciat “aquestes manifestacions deixaran de ser necessàries quan una força com a Ciutadans pugui governar Espanya”.

Volver a ACTUALIDAD