Actualitat

Martín Blanco a Gonzàlez-Cambray: “Pensen continuar negligint el dret a educar els nostres fills també en castellà?”

by cscatalunya — 19 setembre 2022 @ 11:50
Comparte

El diputat de Cs lamenta la “improvisació” en l’avançament escolar i “la falta de previsió” de monitors a les classes de la tarda

Parlament de Catalunya, dilluns 19 de setembre de 2022“Pensen continuar negligint el dret a educar els nostres fills també en castellà?”. Així li ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a la comissió d’Educació després que “milers de catalans es van manifestar als carrers de Barcelona per a reclamar una cosa tan elemental i bàsica com és el dret a educar els seus fills també en la seva llengua materna” ha explicat. Martín Blanco ha recordat que “Cs defensa el bilingüisme, una educació tant en català com en castellà”, i ha considerat com a fet “insòlit” haver de demanar en manifestacions “el dret a educar els fills en castellà a Espanya”.

El diputat taronja també ha lamentat la “improvisació” en l’avançament escolar i “la falta de previsió” de monitors a les classes de la tarda. Martín Blanco ha criticat el “cofoisme i la “visió massa positiva de l’educació” a Catalunya del conseller Gonzàlez-Cambray i s’ha referit a qüestions com els resultats d’avaluació de 4rt d’ESO que “no es poden atribuir a la pandèmia” donat que altres comunitats autònomes no tenen resultats tan preocupants, als mòduls prefabricats que situen a “Catalunya com una de les comunitats autònomes amb més barracons” i a les dades de “fracàs escolar” que demostren que l’ensenyament a les aules catalanes “no és un model d’èxit, sinó un model qüestionable” ha assegurat el diputat liberal.

 

 

Volver a ACTUALIDAD