Actualitat

Martín Blanco, sobre l’aniversari del 20-S: “Va ser un dels dies més tristos per a la història de la democràcia a Catalunya”

by cscatalunya — 20 setembre 2022 @ 13:50
Comparte

El diputat de Cs critica “l’actitud altiva i menyspreadora” del conseller d’Educació amb els manifestants a favor del bilingüisme

Parlament de Catalunya, dimarts 20 de setembre de 2022. “El 20-S va ser un dels dies més tristos per a la història de la democràcia a Catalunya”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, en el cinquè aniversari d’“una data trista” per a la democràcia, “en contra del que diuen els líders separatistes que reivindiquen aquesta data com un dia important”. Martín Blanco ha recordat com “les forces separatistes acompanyades del seu braç civil, la ANC i Òmnium Cultural, van tractar d’impedir el normal desenvolupament d’una comitiva judicial a la conselleria d’Economia de la Generalitat”.Una operació judicial i policial per a evitar la celebració d’un referèndum que havia estat declarat il·legal pel Tribunal Constitucional (TC)” ha explicat i ha afegit que “Puigdemont i Junqueras van fer una crida a aquesta concentració per a evitar el normal desenvolupament d’una comissió judicial”. Pel diputat taronja, va ser “un dels punts àlgids del cop d’estat que després va acabar consumant-se el dia 1-O i amb la declaració unilateral d’independència de Puigdemont” però “l’estat de dret va frenar”.

El diputat de Cs també ha criticat “l’actitud altiva i menyspreadora” del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, amb els manifestants a favor del bilingüisme que diumenge passat van sortir al carrer a Barcelona. “Manifestar-se a la Catalunya del nacionalisme més radical i hispanòfob a favor del bilingüisme és de valents, és un acte d’heroïcitat” ha dit. Martín Blanco que no ha volgut entrar en la “batalla de xifres” d’assistents ha tornat a reivindicar la proposta de reforma de la llei lingüística de Cs perquè hi hagi un “sistema trilingüe amb català, espanyol i anglès” com a llengües vehiculars en l’ensenyament.

 

Volver a ACTUALIDAD