Actualitat

Carrizosa: “Moreno Bonilla no hauria de fomentar la rivalitat malsana entre comunitats autònomes amb declaracions demagògiques i populistes”

by cscatalunya — 22 setembre 2022 @ 11:34
Comparte

El president de Cs inaugura la nova seu del partit a Barcelona “a peu de carrer, en un barri popular” perquè estigui “oberta a tota la ciutadania”

Barcelona, dijous 22 de setembre de 2022. “Moreno Bonilla no hauria de fomentar la rivalitat malsana entre comunitats autònomes amb declaracions demagògiques i populistes perquè Aragonès i Giró entrin a drap”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, després que el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, hagi fet una crida fiscal a les empreses catalanes perquè s’instal·lin a Andalusia. Carrizosa ha assegurat que “quan governava amb Cs no deia aquestes bajanades” i ha criticat que mentre que el president del PP, “Alberto Núñez-Feijóo fa la rosca i parla de catalanisme constitucionalista”, Moreno Bonilla llança una oferta “perquè els empresaris catalans se’n vagin a Andalusia”. “El que cal fer és que tornin els que van marxar per culpa del ‘procés’” ha assegurat el president taronja.

Carrizosa també ha parlat del pròxim debat de política general per a assegurar que Catalunya necessita un “pla de xoc econòmic” amb mesures per a “lluitar contra la crisi” i ha anunciat que, una vegada escoltat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, el seu partit demanarà una reunió del portaveu econòmic, Nacho Martín Blanco, amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, per a presentar-li “les nostres receptes per a la recuperació econòmica”. En aquest sentit, ha apuntat a que “Catalunya pot tenir un model fiscal diferent” i ha criticat al conseller d’Economia per assegurar que Catalunya no pot permetre’s eliminar l’impost sobre el patrimoni “donant la culpa a Espanya”. “No és culpa de la llei de finançament de les comunitats autònomes, sinó de la nefasta gestió i de les despeses supèrflues de l’administració catalana” com la propaganda, les subvencions a mitjans de comunicació o les ambaixades, ha explicat Carrizosa.

El president de Cs a Catalunya ha fet aquestes declaracions en roda de premsa amb motiu de la inauguració de la nova seu del partit a la Ronda Sant Pau de Barcelona. Carrizosa ha destacat la seva ubicació “a peu de carrer, en un barri popular” perquè estigui “oberta a tota la ciutadania”. El nou local de 300 metres quadrats disposa d’un “espai per a la comunicació” on els liberals organitzaran podcasts, streamings i esdeveniments per a xarxes i celebraran les rodes de premsa posteriors a les reunions del comitè autonòmic.

 

Volver a ACTUALIDAD