Actualitat

Carrizosa lamenta “el trencament de la convivència i la ruptura antidemocràtica amb Espanya” que suposa el ‘procés’

by cscatalunya — 27 setembre 2022 @ 19:06
Comparte

El president de Cs defensa la importància d’“un partit liberal que s'allunyi dels extrems i dels populismes”

Parlament de Catalunya, dimarts 27 de setembre de 2022. El president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, ha lamentat “el trencament de la convivència i la ruptura antidemocràtica amb Espanya sense suport legislatiu a nivell nacional i internacional” que suposa el ‘procés’ i que ha tornat a ocupar part del debat de política general. Carrizosa ha assegurat que aquesta “obsessió rupturista” “divideix la societat” i “fa aflorar el pitjor d’alguns individus” com “el supremacisme, la hispanofòbia, l’extremisme i l’odi”. Pel líder taronja, aquest moviment polític és a més “un formidable negoci, un modus vivendi i una coartada populista per culpar a Espanya de la ineficiència del govern”.

Carrizosa li ha proposat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, diverses mesures econòmiques com una “auditoria de l’administració de la Generalitat, una reforma fiscal i un entorn favorable per a autònoms i empreses”. El president liberal ha denunciat “les duplicitats i els ‘xiringuitos’” com el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), el Diplocat o la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), però també les subvencions atorgades a Plataforma per la Llengua o les oficines dels expresidents.

El líder dels liberals també ha manifestat que “per a millorar l’economia catalana cal millorar les relacions amb Espanya” i ha demanat que el Govern deixi de perdre oportunitats com l’Agència Europea del Medicament, l’ampliació de l’aeroport del Prat o el Hard Rock a Tarragona. Carrizosa ha assegurat que la política econòmica catalana està “condicionada pels antisistema i els populistes d’esquerres” i ha exigit “un pla de xoc perquè tornin els inversors”. El líder taronja també ha denunciat “el control de la llengua a les aules, el que és cultura catalana i qui pot parlar a les universitats”, a més de demanar la despolitizació dels Mossos d’Esquadra.

Finalment, el president de Cs a Catalunya ha defensat la importància d’“un partit liberal que s’allunyi dels extrems i dels populismes” i ha criticat al president del govern, Pedro Sánchez, i al líder del PP, Alberto Núñez-Feijoó, per “fer cessions als nacionalistes”. Els ha retret que tant el PSOE com el PP “venguin a l’electorat constitucionalista català per a governar a Madrid”. “Ens mereixem un futur en pau” ha sentenciat el líder taronja.

Volver a ACTUALIDAD