Actualitat

Cs presenta reconsideració de les propostes de Junts, ERC i la CUP pel Debat de Política General que “vulneren greument la Constitució”

by cscatalunya — 29 setembre 2022 @ 10:49
Comparte

El portaveu taronja, Martín Blanco, assegura que és “inacceptable” que “la Mesa admeti a tràmit propostes inconstitucionals i antiestatutàries”

Parlament de Catalunya, dijous 29 de setembre de 2022. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha registrat una petició de reconsideració de les propostes de resolució de Junts per Catalunya, ERC i la CUP pel Debat de Política General que fan referència a la “constitució de Catalunya com a estat independent en forma de República”, reivindiquen el referèndum de l’1 d’octubre o demanen la independència. El document taronja denuncia que aquestes propostes “vulneren greument la Constitució” i “els drets dels diputats” i, a més, “incompleixen resolucions del Tribunal Constitucional”. La formació liberal considera que els partits independentistes “busquen desestabilitzar Catalunya i les seves institucions per interès propi”. El text recorda als membres de la Mesa el seu “compromís de responsabilitat amb la ciutadania de no utilitzar el Parlament com ariet contra el nostre ordenament constitucional”.

El portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha assegurat que “és inacceptable que la Mesa admeti a tràmit iniciatives obertament orientades a subvertir l’ordre constitucional, que contravenen resolucions del Tribunal Constitucional”. Martín Blanco ha manifestat que “els partits separatistes continuen entestats a generar inseguretat jurídica i, el que és encara més greu, en les seves propostes parlamentàries de resolució atien sense embuts la confrontació”. El portaveu taronja ha afegit que “és una enorme irresponsabilitat que la Mesa admeti a tràmit propostes inconstitucionals, antiestatutàries i que criden obertament al conflicte”.

 

Volver a ACTUALIDAD