Actualitat

Carrizosa: “Portarem de nou al TC les propostes de Junts, ERC i la CUP que avalen l’1 d’octubre de 2017″

by cscatalunya — 4 octubre 2022 @ 13:58
Comparte

El president de Cs a Catalunya critica que la vicepresidenta Alba Vergés segueixi “la doctrina Borràs admetent els vots de Lluís Puig”

Parlament de Catalunya, dimarts 4 d’octubre de 2022. “Portarem de nou al Tribunal Constitucional (TC) les propostes de resolució de Junts, ERC i la CUP que avalen l’1 d’octubre de 2017”. Així ho ha anunciat el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, després que la Mesa de la cambra catalana admetés a tràmit propostes dels partits separatistes pel debat de política general que “vulneraven frontalment les resolucions del TC”. El president taronja ha assegurat que “ja existeix una sentència del TC que declara vulnerats els drets dels diputats per l’expresident del Parlament, Roger Torrent”, en el judici que se celebra aquest dimecres.

El president de Cs a Catalunya també ha criticat que la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, segueixi “la doctrina Borràs admetent els vots de Lluís Puig” quan “va fugir a l’estranger i està cobrant sense venir”. Carrizosa ha recordat que “el TC ja ha dit que no pot votar” en una sentència de l’11 de juliol de 2022. “Cs va posant reconsideracions i recursos, i els anem guanyant”, mentre que “el PSC que està a la Mesa no fa res” pels “seus pactes amb ERC i per la seva teoria de no molestar” ha explicat el líder taronja. “Cs no consentirà que els partits separatistes col·leccionin resolucions del TC” ha dit el president liberal i ha manifestat la seva intenció de “instar el TC perquè faci que s’executin les resolucions i requereixi als membres de la Mesa perquè compleixin i se’ls adverteixi de desobediència”.

Finalment, Carrizosa s’ha referit a la crisi del Govern entre ERC i Junts assegurant que és “una cortina de fum per a ocultar la ineficàcia del Govern”. “Es quedi Junts o marxi del govern, la batalla entre aquests dos partits de l’independentisme continuarà” ha sentenciat el president de Cs.

 

Volver a ACTUALIDAD