Actualitat

Arrimadas: “Amb estratègia, valentia i unió, guanyarem al nacionalisme”

by cscatalunya — 7 octubre 2022 @ 14:34
Comparte

La presidenta de Cs reivindica la manifestació del 8-O de 2017 com “una fita històrica, una sortida de l'armari col·lectiva constitucionalista”

Barcelona, divendres 7 d’octubre de 2022. “Amb estratègia, valentia i unió, guanyarem al nacionalisme”. Així ho ha dit la presidenta de Ciudadanos (Cs), Inés Arrimadas, en un acte amb motiu de la celebració del cinquè aniversari de la manifestació del 8 d’octubre de 2017 a Barcelona, al costat de la diputada del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, el dramaturg, Albert Boadella, i l’expresident de Societat Civil Catalana (SCC), Mariano Gomà. Arrimadas ha criticat que el PSC hagi “obert la clau al nacionalisme a Catalunya” i ha assegurat que “el que va fallar el 2017 no va ser l’Estat, sinó el govern d’Espanya”. A més, li ha retret al president del govern, Pedro Sánchez, els indults als líders del ‘procés’ perquè “els va donar la raó”.

La presidenta de Cs ha reivindicat la manifestació constitucionalista del 8 d’octubre de 2017 a Barcelona com “una fita històrica, una sortida de l’armari col·lectiva constitucionalista” i ha destacat la “dificultat de treure un milió i mig de persones al carrer”. Per a Arrimadas, no poden comparar-se “les manifestacions separatistes organitzades pel poder, per TV3 i les entitats regades” amb una convocatòria que es va organitzar “malgrat tenir la Generalitat en contra” i amb un govern d’Espanya que no va voler donar-li visibilitat. “Tenim l’obligació històrica de recordar-ho” ha defensat. La líder taronja ha assegurat que va ser un “gir de guió” per a frenar el ‘procés’” i “parar el cop”. “El primer fre, va ser al Parlament, el segon va ser el discurs del Rei i el tercer va ser la manifestació del 8 d’octubre” ha explicat. “Després, se’ls va frenar a les urnes i també a la justícia” ha afegit. “Va ser molt útil per a tenir consciència col·lectiva” ha dit perquè “no existíem pel separatisme, per a TV3, ni pel ‘procés’ i només amb existir, vam guanyar”.

La presidenta de Cs també s’ha referit a la “bretxa generacional” que estan provocant les polítiques de Sánchez com la pujada de les pensions i del sou dels funcionaris perquè “en el fons només volen vots” i ha criticat “que el govern d’Espanya s’estigui apujant el sou quan no se sap com es pagaran les pensions”. Finalment, Arrimadas també ha parlat de la consulta interna de Junts sobre la seva continuïtat al Govern assegurant que “sobren tots del govern” perquè “el separatisme està arruïnant Catalunya”. “És una presa de pèl” ha dit i ha ressaltat que “no han aconseguit res del que havien promès al seu electorat”.

 

Volver a ACTUALIDAD