Actualitat

Carrizosa: “Pedro Sánchez i Salvador Illa s’avergonyeixen de la Festa Nacional”

by cscatalunya — 13 octubre 2022 @ 07:40
Comparte

El líder de Ciutadans reivindica l'orgull de ser espanyols i lamenta l'absència dels socialistes en la manifestació del 12-O

Barcelona, dimecres 12 d’octubre de 2022.- “Pedro Sánchez i Salvador Illa s’avergonyeixen de la Festa Nacional”. Així de contundent s’ha mostrat el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en el *Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, durant una atenció a mitjans abans de l’inici de la manifestació del 12 d’octubre a Barcelona on, a més, ha lamentat l’absència dels socialistes en aquesta manifestació.

El líder de Ciutadans ha recordat que va ser sota la presidència de Felipe González quan es va aprovar en 1987 la llei que declarava el 12O festa nacional, per això ha lamentat l’absència del líder dels socialistes catalans en la manifestació assegurant que “és especialment important reivindicar a Catalunya els nostres símbols”. “Qui els ha vist i qui els veu”, ha ironitzat Carlos Carrizosa per a qui l’absència del PSC és “preocupant”.

Carrizosa, durant la seva intervenció davant els mitjans de comunicació, ha reivindicat l’orgull de ser espanyols en una data, que com ha explicat, “està sent qüestionada per tots aquells que impugnen la Transició” afirmant que “estem en un moment on s’ataca a tot el que és espanyol” denunciant també que “a Catalunya existeix un corrent hispanòfoba impulsada pel separatisme que ataca fins i tot l’aprenentatge de l’espanyol a les aules de Catalunya”. “Cal sentir-se molt orgullosos de ser espanyols”, ha sentenciat el líder de la formació liberal en el Parlament català.

Per part seva, l’alcaldable de Ciutadans a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha assegurat que “és un orgull per a Barcelona” acollir una manifestació que reivindica els valors culturals i d’unió de milers de ciutadans a tot el món. “El 12O és un dia de cohesió, de cultura i d’unitat entorn a una gran nació que és Espanya” ha explicat la candidata de Cs per a qui l’absència de representants del govern municipal en la celebració del Dia de la Hispanitat desprestigia a la institució. Luz Guilarte ha recordat que en menys d’un mes “Barcelona ha acollit dues manifestacions que reivindiquen els drets i llibertats dels ciutadans, i en cap ha estat representat el govern municipal”. “A Barcelona ens sentim espanyols i catalans. Som una ciutat moderna i oberta, però tenim un govern local sectari i excloent”, ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD