Actualitat

Martín Blanco: “Catalunya és la comunitat autònoma amb més impostos propis que perjudiquen als catalans”

by cscatalunya — 20 octubre 2022 @ 12:03
Comparte

El diputat de Cs assegura que “el lema ‘Espanya ens roba’ és un lema fals” perquè “l’espoli de recursos ve de la política impositiva de la Generalitat”

Parlament de Catalunya, dijous 20 d’octubre de 2022“Catalunya és la comunitat autònoma amb més impostos propis que perjudiquen als catalans”. Així ho ha denunciat el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, en la seva defensa de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre les mesures per a pal·liar els efectes de la crisi en les famílies i les empreses. Martín Blanco ha defensat una deflactació de la tarifa de l’IRPF perquè “els catalans perden de forma exponencial poder adquisitiu davant  una inflació fora de control”. També ha plantejat una “bonificació del 99% de l’impost de successions i donacions” perquè “és una vergonya que estiguem gravant un fet traumàtic de les famílies amb un impost abusiu” ha dit el diputat taronja. Martín Blanco també ha proposat una reducció en els trams de renta inferiors als 35.200 euros ja que “els catalans amb rendes més baixes paguen més que els ciutadans de Madrid”.

El diputat de Cs ha assegurat que “el lema ‘Espanya ens roba’ no només és supremacista”, sinó que és “fals” perquè “l’espoli de recursos ve de la política impositiva de la Generalitat”. Martín Blanco també ha demanat al Govern que impulsi “un pla de foment per la fuga d’empreses que va patir Catalunya el 2017 i que continua” i ha manifestat que per revertir-lo cal fomentar “un clima burocràtic i institucional” que ajudi a les empreses a tornar a Catalunya.

Volver a ACTUALIDAD