Actualitat

Grau, sobre la relació de Roures amb TV3: “És una declaració unilateral d’extorsió i corrupció”

by cscatalunya — 28 octubre 2022 @ 11:46
Comparte

El Parlament tomba la proposta de Cs de "vetar les contractacions de tota empresa externa amb comptes pendents amb la justícia"

Parlament de Catalunya, divendres 28 d’octubre de 2022. La diputada de Ciutadans (Cs), Anna Grau, considera que el cas Triacom és “una trama per a bombar diners públics a les arques processistes” i que, si es demostra, seria “una declaració unilateral d’extorsió i corrupció”. Grau ho ha dit després de la compareixença del director de Mediapro, Jaume Roures, a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La diputada taronja li ha preguntat sobre les “auditories per a acreditar que no ha participat en actes o negocis fraudulents” i sobre les trucades d’alts càrrecs de la seva productora “al President i a alts càrrecs de la Generalitat per a col·locar-li a TV3 la venda de produccions”. A més, ha retret a Roures les seves “poques ganes de col·laborar amb la justícia i la llibertat d’expressió”.

D’altra banda, la comissió de control de la CCMA ha tombat la proposta de resolució de Cs per a “vetar les contractacions de tota empresa externa amb comptes pendents amb la justícia a Espanya o fora d’Espanya”. Grau s’ha tornat a referir a l’empresa dirigida per Jaume Roures per a assegurar que no té l’“exemplaritat exigible” per a treballar amb l’administració pública. La diputada liberal ha dit que la gestió dels mitjans públics catalans “és de jutjat de guàrdia i fins i tot d’Audiència Nacional” i ha recordat que el jutge Santiago Pedraz va demanar factures de Triacom per la seva relació amb el 3%. La proposta de Cs també demanava vetar “destinar fons europeus o fons covid a contractacions externes de TV3”. A més, Grau ha tornat a demanar “un contracte programa per a garantir la suficiència financera” de la CCMA.

Volver a ACTUALIDAD