Actualitat

Grau: “El veritable catalangate és la milionada que s’han gastat per a col·locar amics de delinqüents en pseudoambaixades a l’estranger”

by cscatalunya — 7 novembre 2022 @ 12:22
Comparte

La diputada de Cs qüestiona la societat offshore de Jordi Cuixart que hauria obtingut 5,4 milions d'euros d'entitats públiques espanyoles

Barcelona, dilluns 7 de novembre de 2022. “El veritable catalangate és la milionada que s’han gastat en intentar acabar amb les nostres llibertats i en col·locar amics delinqüents i amics de delinqüents en pseudoambaixades a l’estranger”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Anna Grau, en roda de premsa després que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, “s’hagi vanat públicament d’haver aconseguit ajuda internacional” “no gratis” sinó “pagant”, ha explicat la diputada. Grau ha anunciat que la formació taronja ha registrat una petició de compareixença del president de la Generalitat, Pere Aragonès, per a saber “quant costen aquestes pseudoambaixades i quant s’han gastat en estratègies propagandístiques internacionals a favor de processos il·legals”.

La diputada de Cs també ha qüestionat la societat offshore de Jordi Cuixart a Suïssa que hauria obtingut 5,4 milions d’euros d’entitats públiques espanyoles durant la seva estada a la presó, segons publica El Debate. Grau ha preguntat d’on surten aquests 5,4 milions d’euros que “curiosament coincideixen al dígit amb la fiança que el Tribunal de Comptes exigia als liders colpistes per la malversació de cabals públics en totes les aventures del ‘procés’”. La portaveu autonòmica de Cs ha criticat que “els governs d’Espanya semblen extremadament negligents en el control del mal ús de les finances públiques catalanes, fins i tot per a desacreditar a Espanya a l’estranger”. “La teranyina internacional del ‘procés’ no para de créixer i ens surt molt cara a tots els catalans” ha manifestat Grau.

Volver a ACTUALIDAD