Actualitat

Grau, al conseller de Salut: “L’escut mèdic de 376 milions d’euros extra penja d’un fil i vostè s’ha quedat sol davant una oposició enverinada”

by cscatalunya — 17 novembre 2022 @ 15:00
Comparte

La diputada de Cs critica que el Govern hagi gastat “diners que havien d’anar a la sanitat al ‘procés’”

Parlament de Catalunya, dijous 17 de novembre de 2022“El pressupost i l’escut mèdic de 376 milions d’euros extra pengen d’un fil. Giró i Argimon ja no hi són i vostè s’ha quedat sol davant una oposició enverinada que sembla que té interessos polítics que van davant de la salut i de la vida de la gent”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Anna Grau, al conseller de Salut, Manel Balcells, en la seva primera compareixença en comissió. Grau ha lamentat que “tot el que es va tancar per la covid o per les retallades del ‘procés’ segueixi tancat” i ha criticat que no es desbloquegi la tramitació de la llei de la ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) al Congrés o el pla de prevenció del suïcidi, i que no entri a la cartera de serveis de la Seguretat Social els fàrmacs oncològics pel càncer de mama. “Els recursos són limitats però la gestió també és pèssima” ha manifestat.

La diputada de Cs ha criticat també que el Govern hagi gastat “diners que havien d’anar a Salut al ‘procés’”. Grau li ha retret a Balcells que siguin “capaços de negociar amb el govern d’Espanya que els lladres i els malversadors surtin de la presó o no hi entrin o que no retornin els diners”, com en el cas d’Oriol Junqueras o de José Antonio Griñán. “De periodista tenia la convicció de que la sanitat pública estava en fallida i com a diputada la tinc de que està podrida” ha assegurat la diputada taronja i ha afegit “amb motxilles de corrupció, mala praxis, licitacions fosques i manca de transparència i control que es remunten a 30 anys enrere,  quan manava Jordi Pujol” ha explicat.

Volver a ACTUALIDAD