Actualitat

Martín Blanco: “La Fiscalia treballa amb autonomia, imparcialitat i d’acord al principi de legalitat”

by cscatalunya — 17 novembre 2022 @ 13:21
Comparte

El diputat de Cs lamenta que “a Catalunya s’hagi creat un clima ideològic envers el sistema judicial que és incompatible amb un sistema democràtic sa”

Parlament de Catalunya, dijous 17 de novembre de 2022. “La Fiscalia treballa amb autonomia, imparcialitat i d’acord al principi de legalitat”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, després de la compareixença del Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeres, a la comissió de Justícia.  Martín Blanco ha explicat que aquest òrgan és “fonamental per a la democràcia” i que “la majoria de fiscals actuen amb independència i autonomia en front del poder polític”. El diputat taronja ha manifestat que “s’ha de prestigiar la fiscalia en l’opinió pública i acostar-la a la ciutadania” i ha criticat l’assetjament a jutges i fiscals.

El diputat de Cs ha lamentat que “a Catalunya s’hagi creat un clima ideològic envers el sistema judicial que és incompatible amb un sistema democràtic sa” i que provoca que “hi hagi fiscals que abandonin Catalunya”. Martín Blanco ha defensat que “la justícia sigui igual per tothom i que tothom tingui les mateixes oportunitats” i ha reconegut la integració de les llengües oficials en l’àmbit judicial. També ha precisat que “no es pot convertir un patrimoni col·lectiu com és la llengua catalana en una barrera d’entrada per a fiscals de la resta d’Espanya que es puguin sentir atrets a exercir la seva feina a Catalunya”. Per això, Martín Blanco ha dit que és “imprescindible trobar l’equilibri entre el foment i la defensa de les nostres llengües” però “sense que suposi un menyscapte de la capacitat d’atraure d’altres parts d’Espanya”.

Volver a ACTUALIDAD