Actualitat

Martín Blanco: “Li exigim prioritat en la retirada de barracons escolars, no poden convertir en una solució estructural el que havia de ser una solució transitòria”

by cscatalunya — 21 novembre 2022 @ 10:32
Comparte

El portaveu liberal, Nacho Martín Blanco, senyala el “problema de falta de planificació i l’equivocada priorització dels recursos públics” com una de les causes principals per tenir encara barracons

Parlament de Catalunya, dimarts 21 de novembre de 2022.- “Li exigim que la retirada dels barracons escolars sigui una prioritat del seu Govern els propers anys, no es pot convertit en una solució estructural el que havia de ser una solució transitòria que havia de ser, en tot cas, accidental”. D’aquesta manera ha demanat el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambary, que prioritzi la retirada dels mòduls prefabricats a les escoles catalanes i destinin recursos a fer les obres necessàries per acabar amb aquest problema.

Durant la compareixença del conseller a la Comissió d’Educació celebrada aquest matí al Parlament de Catalunya, Martín Blanco ha senyalat “el problema de falta de planificació i equivocada priorització dels recursos públics en qüestions fonamentals” com una de les principals causes que han estat perpetuant el sistema de mòduls prefabricats a les escoles catalanes provocant que en molts casos hi hagi nens “que han passat tota la seva vida acadèmica en barracons, com demostra el cas paradigmàtic de l’escola Mediterrània de Viladecans”.

Martín Blanco ha assegurat que a Catalunya “tenim prou recursos com per a tenir uns edificis educatius molt més dignes en la majoria de casos” i ha remarcat que voler esdevenir referents al conjunt d’Espanya en qualitat educativa també passa per no tenir milers d’alumnes estudiant en barracons. És per això també que ha assegurat que la formació liberal “farà un seguiment” exhaustiu per a certificar la progressiva eliminació dels barracons que ha anunciat el conseller doncs “ens genera dubtes el seu compromís després dels incompliments reiterats dels governs anteriors”.

Volver a ACTUALIDAD