Actualitat

Carrizosa: “No contents amb indultar i amb intentar neutralitzar el delicte de sedició, ara els socialistes s’han posat amb el delicte de malversació”

by cscatalunya — 22 novembre 2022 @ 13:12
Comparte

El president de Cs critica que el PSC participi amb el bloc separatista de l'erradicació de l'espanyol a Catalunya

Parlament de Catalunya, dimarts 22 de novembre de 2022. “No contents amb indultar i amb intentar neutralitzar el delicte de sedició, ara els socialistes s’han posat amb el delicte de malversació”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després que el seu grup hagi presentat un escrit a la Mesa del Parlament demanant que s’apliqui l’article 25.4 del reglament perquè se suspengui als diputats d’ERC, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, després de ser acusats de malversació, prevaricació, falsedat documental i desobediència pels preparatius del 1-O. Carrizosa ha assegurat que “robar tant si és pel ‘procés’ com si és per a un mateix o per a una ONG, és robar” i ha afegit que està “d’acord amb Borràs” perquè “si robar per a Isaías és robar, robar per a Junqueras també ho és”. Segons el líder taronja, “ERC i el PSC actuen com un sol partit, i Sánchez i Aragonès actuen com un sol home” en tot allò que suposi “neutralitzar a la justícia perquè persegueixi els delictes de malversació”.

El president de Cs també ha criticat que “el PSC participi amb el bloc separatista de l’erradicació del castellà a Catalunya” presentant una esmena a la totalitat a la proposta de llei d’implantació d’un programa trilingüe d’alternança de llengües que Cs porta en aquest ple. “No ens sorprèn que el PSC participi d’aquest veto a una llei oberta i respectuosa amb totes les llengües oficials” perquè “és el partit de la decepció permanent”. Carrizosa ha explicat que “s’impedeix que en el Parlament desfilin pedagogs, persones afectades i docents que advoquen per un canvi en aquest sistema obsolet de la immersió lingüística”.

Finalment, Carrizosa ha demanat explicacions sobre el motiu pel qual la presidenta de la ANC (Assemblea Nacional Catalana) i funcionària del Departament de Presidència de la Generalitat, Dolors Feliu, “exerceix les seves funcions com a presidenta de la ANC en horari de treball”. “Existeixen unes normes amb els funcionaris i tenen el deure de fitxar tant a l’entrada com a la sortida” ha manifestat el president liberal. Carrizosa ha qüestionat el que seria “favoritisme pel seu compromís polític” però també “desistiment de funcions públiques en benefici d’una organització privada”.

 

Volver a ACTUALIDAD