Actualitat

Grau denuncia “la creixent amenaça d’un ús cada vegada més descaradament polític i partidista de la publicitat institucional”

by cscatalunya — 24 novembre 2022 @ 12:54
Comparte

La moció de Cs exigeix “transparència i rendició de comptes” i demana “objectivitzar els criteris” pels quals s'atorga la publicitat institucional

Parlament de Catalunya, dijous 24 de novembre de 2022. La diputada de Ciutadans (Cs), Anna Grau, ha denunciat “la creixent amenaça d’un ús cada vegada més descaradament polític i partidista de la publicitat institucional” en la seva defensa de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre la publicitat institucional que ha estat aprovada en el ple en diversos punts. Grau ha advertit del “perill que suposa la combinació explosiva, ofensiva i letal entre aquesta politització i la precarietat creixent en els mitjans de comunicació” i ha criticat “la tendència compulsiva d’alguns partits polítics d’arreplegar amb tot el poder mediàtic possible”.

La moció de Cs exigeix “transparència i rendició de comptes”, no només on line sinó també presencial, i demana “objectivitzar els criteris” pels quals s’atorga la publicitat institucional, així com “sotmetre’ls a votació de forma regular” ha explicat Grau. La diputada taronja també ha manifestat que “la major amenaça per a la independència de l’anomenat quart poder no resideix en el control dels mitjans públics, sinó en el dels mitjans privats per mitjà d’una publicitat institucional que marca la diferència entre qu’un projecte mediàtic pugui sobreviure o hagi de tancar”.

 

Volver a ACTUALIDAD