Actualitat

Grau: “L’adopció per part de la universitat d’una posició ideològica que s’imposa al conjunt és incompatible amb la llibertat”

by cscatalunya — 28 novembre 2022 @ 12:25
Comparte

La diputada de Cs considera una “grotesca decisió” nomenar a Lluís Salvadó president del port de Barcelona quan “està a un pas de la inhabilitació per malversació”

Barcelona, dilluns 28 de novembre de 2022. “L’adopció per part de la universitat d’una posició ideològica que s’imposa al conjunt és incompatible amb la llibertat”. Així ho ha dit la portaveu del comitè autonòmic de Ciutadans (Cs), Anna Grau, en roda de premsa després que el Tribunal Suprem hagi donat la raó a la denúncia d’Universitaris per la Convivència contra el claustre de la Universitat de Barcelona (UB) i el de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per “pronunciar-se en contra d’una decisió judicial sobre la causa del 1-O”. Grau ha lamentat la “politització vergonyosa dels claustres universitaris” i l’“apropiació indeguda de la universitat com a plataforma política”. La diputada taronja ha recordat a més quan l’exconsellera d’Universitats, Gemma Geis, va titllar de “feixistes a les víctimes d’una agressió en comptes de defensar-les” com va ocórrer amb l’organització estudiantil S’ha Acabat, i ha criticat que el nou conseller del departament, Joaquim Nadal, “hagi anunciat que desobeirà la nova llei d’universitats del govern”.

D’altra banda, la diputada de Cs ha considerat com a “grotesca decisió” el nomenament del diputat d’ERC, Lluís Salvadó, com a president del port de Barcelona quan “està a un pas de la inhabilitació per temes relacionats amb la corrupció”. Grau ha explicat que el de la capital catalana “és el port més important d’Espanya” i que “no es pot nomenar al màxim responsable sense passar pel govern de la nació”. Segons la diputada liberal, “estem en mans no de governs dolents sinó de governs pitjors” ha dit. En aquest sentit i en relació a la negociació dels pressupostos, Grau ha assegurat que estan negociant altres coses com “treure la sedició del codi penal, legalitzar la malversació o com treure de la presó els que ens han robat”.

Volver a ACTUALIDAD